Prvi 590 pregleda 22. ožujka 2019.

Do 2020. sve škole u Engleskoj uvode seksualni odgoj

unsplash/ilustracija

U Hrvatskoj se već posljednjih nekoliko godina raspravlja o mogućnosti uvođenja seksualnog odgoja u obrazovni plan i program, a Engleska je nedavno napravila i konkretne korake po tom pitanju

Kako piše portal Her, do kraja 2020. godine bi sve osnovne i srednje škole u Velikoj Britaniji u svoj obrazovni plan i program trebale uvrstiti seksualni odgoj kao obavezan predmet koji bi uvelike poboljšao obrazovanje adolescenata po pitanju seksualne sigurnosti i zdravlja.

Naime, kako je seksualno zdravlje još uvijek tabu tema u društvu, roditelji nerado progovaraju o tome sa svojom djecom, a sve nužne informacije tinejdžeri najčešće pronalaze u časopisima ili na internetu. U školi se o tome govori nedostatno, svega na jednom ili dva sata biologije.

via GIPHY

Taj problem je Odjel za obrazovanje u Britaniji odlučio riješiti uvođenjem navedenog školskog predmeta.

Učenici bi na tom predmetu imali priliku naučiti sve detalje o svom tijelu i vlastitoj seksualnosti, ali i pitati sve ono što se nikada ne bi usudili pitati roditelje.

via GIPHY

Teme poput prvog menstrualnog ciklusa, psihičkog stanja djevojke te emocionalnih oscilacija tijekom menstruacije također će se obrađivati u sklopu predmeta, a učenici će moći naučiti i sve o prvom seksualnom iskustvu te adekvatnoj zaštiti.

Cilj je, dakako, smanjiti broj maloljetničkih trudnoća te širenje spolno prenosivih bolesti.

POGLEDAJ TEASER ZA NOVU SERIJU NA JOOMBOOSU:

Zanima te zašto je Petrino YouTube ime SaamoPetraa? Saznaj u novoj knjizi koja je u prodaji na Žutom kliku, kioscima Tiska i knjižarama! 

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    o tome bi trebali i kod nas razmisliti možda!