Prvi 471 pregleda 11. kolovoza 2018.

Dodjela Oscara uvodi nekoliko novosti

Pinterest

Bliži se ono doba godine kada se održava najprestižnija dodjela filmskih nagrada na svijetu, a čini se kako bi ove godine Oscar mogao uvesti nekoliko noviteta.

Tako barem piše portal Huffpost.

Inače, Oscar je popularno ime za Academy Award, godišnju filmsku nagradu koju dodjeljuje američka Akademija filmskih umjetnosti. Za Oscara glasaju svi članovi akademije, točnije 5816 osoba, od toga 1311 glumaca, koji čine najveći dio biračkog tijela. Glasanje nije obavezno, pa većina ljudi glasa samo u svojim kategorijama. Tako je za osvajanje Oscara u pojedinim kategorijama dovoljno tek nekoliko stotina glasova.

via GIPHY

Novosti koje bi se mogle uvesti od iduće dodjele su vrijeme održavanja tako da ćemo umjesto u travnju ili svibnju, Oscar moći gledati već u veljači.

Također, navodno će čitava ceremonija trajati mnogo kraće tako da program neće biti toliko bogat kao prijašnjih godina i nećemo morati ostajati čitavu noć budni da bismo saznali rezultate.

via GIPHY

I možda najveća promijena je ta da se uvodi nova kategorija nagrada pod nazivom ‘Najpopularniji film’. Izgleda da bi od ove godine i mišljenje publike moglo dobiti na važnosti.

via GIPHY

 | Autor: Stigao nam je novi broj JoomBoos VideoStar magazina. Ljetno izdanje magazina donosi ti mnoštvo zanimljivih tema i intervjua s našim YouTuberima.

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve