Prvi 322 pregleda 10. ožujka 2018.

Dokazano je: Zdravo je jesti šmrklje

Web

Znanstvenici su dokazali kako je jedenje šmrklji zdravo.

Sve su nas kao male učili da nije pristojno kopati nos i koliko je odvratno pojesti poslije sadržaj koji nam se nalazi na prstu!

Ipak, istraživanja su pokazala malo drugačiju istinu. Američko društvo za mikrobiologiju tvrdi kako je kopanje nosa, a potom jedenje šmrklji zaista zdravo. I mi smo se pitali u kojem je to paralelnom svijetu zdravo, a odgovor je sljedeći.

Naime, u sluzi nosa nalaze se tvari koje mogu pomoći organizmu. Kod male djece sprečavaju pojavu nastanka karijesa, pomaži jačanju imuniteta i obrani sustava od HIV-a, jedne od najsmrtonosnijih bolesti.

via GIPHY

- Izvlačenje sasušenih šmrklji iz nosa i njihovo jedenje dobar je način jačanja imuniteta, te je potpuno prirodna stvar - izjavio je austrijski znanstvenik Freidrich Bischinger koji vjeruje da su ljudi koji kopaju nos puno sretniji od drugih, te imaju bolji odnos s vlastitim tijelom.

A što ti misliš?

Sve o nogometu možeš naučiti i putem Zabibuška sličica. Za samo tri kune možeš ih pronaći u svim Poštama, a nije problem napuniti album od 252 sličice jer u svakom paketu ih dobiješ 5 komada. Sudjeluj u nagradnoj igri jer su nagrade totalna ludnica. Možeš osvojiti mobitel Samsung Galaxy S8, igricu Fifa18 ili SonyPlayStation 4 Pro! Nagradnu igru u četiri kruga ima samo Zabibuška, a prvo izvlačenje je 15.03. i ima još tri kruga!  

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)  

Tvoja reakcija?