Prvi 2209 pregleda 21. ožujka 2018.

Dokazano: Ovo je razlog zašto se trebaš smijati svom psu

Otkrivamo ti zašto se barem jednom dnevno moraš nasmiješiti svojem psu.

Ako imaš kućnog kljubimca, točnije psa onda ti je jasno koliko je na početku bilo teško uspostaviti s njim naklonost i povjerenje. To su se dugo vremena pitali i mnogi znanstvenici pa su odlučili pokrenuti i istraživanje. Točnije, pokrenulo ga je Sveučilište u Helsinkiju u Finskoj. 

 | Autor:

Znanstvenici sa Sveučilišta Helsinki otkrili su kako hormon oksitocin vodi glavnu ulogu u interakciji između pasa i ljudi. Razina hormona oksitocina u tijelu određuje i hoćeš li biti društveni tip ili ne, ali i hoćeš li stvoriti povjerenje s nekom osobom, pa čak i sa psom.

To znači da se povjerenje između pasa i ljudi stječe gledanjem u oči i ekspresijom lica. Svaki put kada vidiš svog ljubimca nasmiješi mu se. Osmijehom se oslobađa hormon oksitocin u tijelu.

 | Autor:

Kako bi dokazali svoju teoriju, istraživači su proveli eksperiment gdje su psima pokazivali ljude koji se smiješe i koji se mršte. Ispostavilo se da su psi pozitivno reagirali na prizor nasmijanog čovjeka.

Tako da, nemoj zaboraviti uputiti barem jedan osmijeh dnevno svojem najdražem krznenom ljubimcu.

 

A kako bismo vam pokazali koliko smo zahvalni našim JoomBoos vojnicima, u nedjelju u 11 sati na JoomBoosovom YouTube kanalu pripremili smo vam pravu poslasticu. Sve ono što niste znali o JoomBoosu i o omiljenim youtuberima moći ćete pogledati u najbrutalnijem dokumentarcu ikada koji je napravio legendarni Robert Knjaz.

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Avatar Sara_koja_hara

    Sara_koja_hara

    Pasonje slatki, kako im se ne nasmijati 😊