Vjerujemo da je malo onih koji ne vole gumene bombone, djeci, a i ponekim odraslima, omiljenu poslasticu. Od sada ih možete napraviti i kod kuće!
Donosimo vam recept za pripremu domaćih gumenih bombona za koje garantiramo da su ukusniji, ali i zdravijih od onih kupovnih. Priprema je vrlo jednostavna, a u njihovom ćete okusu dugo uživati. Možete koristiti kalup za gumene bombone ili neku drugu vrstu silikonskih kalupa. U slast!
Sastojci:
- 500 ml hladne vode
- 225 ml vrele vode
- 100 g želatine u prahu (bez okusa)
- 6 vrećica želatine u prahu s okusom po izboru
- svježe cijeđeni sok od limuna
Postupak:
- Vodu razdijelite u više čaša – ako ćete koristiti želatinu različitih okusa. U svaku dodajte po 2 žlice želatine i pustite da se namače nekoliko minuta.
- Dodajte u svaku čašu malo vrele vode i odmah dodajte vrećicu želatine s okusom. Promiješajte. U svaku čašu možete dodati i malo limunova soka.
- Namastite kalupiće i napunite ih smjesom želatine.
- Držite u hladnjaku dok se ne stisne.
- Izvadite iz kalupa
- Uživajte u domaćim gumenim bombonima!
Originalni recept pronađite na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.