Prvi 3764 pregleda 10. rujna 2023.

Domaći kruh koji se ne mijesi i baš uvijek uspije svima!

canva

Po ovom receptu svi mogu uspješno napraviti kruh - i profesionalci i početnici

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 300 ml vode
  • Žličica soli
  • 1/4 žličice suhog kvasca

 | Autor: Canva Canva

Priprema:

U zdjeli rukom pomiješaj brašno, sol i kvasac. Zatim dodaj vodu i kuhačom (ili rukom) promiješaj da se sastojci povežu, ne moraš mijesiti. Smjesa će biti mekana i ljepljiva.

Prekrij krpom i pusti da odstoji 12 do 16 sati. Nakon stajanja, smjesa će se dosta dignuti, bit će još mekša i pojavit će se mali mjehurići na površini. 

Pobrašni radnu plohu i prebaci tijesto iz posude. Pobrašni i tijesto također. Rukama raširi tijesto i zatim rubove preklopi kao da slažeš kuvertu. 

Prebaci ga na dobro pobrašnjenu krpu tako da je preklopljena strana dolje. Zamotaj u krpu i pusti da stoji dok se pećnica ne zagrije. Pećnicu zagrij na maksimum (250 °C) zajedno sa zdjelom s poklopcem u kojoj ćeš peći kruh. 

Treba ti duboka zdjela s poklopcem, najbolje vatrostalna ili bilo koja bez plastičnih dijelova koji se mogu otopiti od vrućine. Kad se pećnica i zdjela zagriju, izvadi zdjelu, u nju stavi kruh tako da je preklopljeni dio gore.

Poklopi zdjelu i stavi ga peći 30 minuta. Nakon 30 minuta temperaturu smanji na 200 Celzijevih stupnjeva, otklopi zdjelu te peci dok se ne napravi hrskava korica. 

Izvadi iz zdjele, zamotaj kruh u krpu i ostavi da se ohladi.

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.

 

Tvoja reakcija?