Prvi 2003 pregleda 11. travnja 2021.

Donosimo recept za slatku pizzu s čokoladom i jagodama

Facundo Arrizabalaga/REUTERS/PIXSELL, Canva

Ako želite isprobati slatku verziju talijanskog klasika - slatku pizzu s nešto drugačijim sastojcima od onih na koje smo navikli, imamo super ideju za vas! Pripremite slatku pizzu s čokoladom, jagodama i drugim voćem po želji i zasladite se na malo drugačiji način. Ovo će obožavati svi slatkoljupci oko vas, garantirano! Evo što će vam sve biti potrebno za izradu ove slastice i kako je jednostavno možete napraviti kod kuće.

Što vam sve treba za tijesto? 

  • 250 grama brašna
  • 10 grama šećera
  • 1 i pol žličica kvasca
  • tri žlice ulja (suncokretovo bi bilo idealno)
  • 3/4 šalice tople vode
  • dvije žličice otopljenog maslaca 

Što vam sve treba za nadjev?

  • Oko 100 grama čokoladnog namaza po želji
  • 60 grama nasjeckane čokolade - mliječne
  • 60 grama nasjeckane čokolade - bijele
  • 60 grama nasjeckane čokolade - za kuhanje ili tamne
  • jagode, banane, borovnice ili voće po želji

Kako pripremiti ovu slatku pizzu?

  1. U veliku zdjelu stavite brašno, šećer i kvasac te sol. Kad pomiješate suhe sastojke, dodajte ulje i sve miješajte dok tijesto ne postane kompaktno. Postepeno ulijevajte i toplu vodu. Mijesite tijesto dok ne postane glatko i elastično, ali ne suho. Ako je tijesto i dalje vrlo ljepljivo, možete dodati još malo brašna dok ne dođete do željene teksture. 
  2. Stavite tijesto u nauljenu posudu, pokrijte ga plastičnom folijom i stavite na toplo mjesto da se diže dok se ne udvostruči - oko 45 minuta do sat vremena.  Tijekom zadnjih 15 minuta dizanja, uključite pećnicu na 230 stupnjeva Celzijevih.
  3. Lim za pečenje (okrugli ili neki drugi) obložite papirom za pečenje. Tijesto razvaljajte i stavite na lim. Premažite tijesto rastopljenim maslacem i stavite u pećnicu.
  4. Pecite tijesto dok ne postane blago prhko i zlatno smeđe, oko 10-12 minuta. Izvadite ga iz pećnice te odmah rasporedite Nutellu preko tijesta, a zatim dodajte i sve tri vrste pripremljene i isjeckane čokolade.
  5.  Pizzu vratite u u pećnicu i pecite još vrlo kratko, dok se čokolada ne počne topiti. To bi bilo oko dvije do tri minute. Ne smijete ga peći predugo kako se čokolada ne bi stvrdnula. 
  6. Kad pizza malo odstoji, dodajte na nju nasjeckane jagode, po želji banane, borovnice ili neko drugo voće i uživajte u slasnom desertu!

Više ovakvih recepata pronađite na stranici Miss7 Gastro. 

 

 | Autor:

Tvoja reakcija?