Ako želite isprobati slatku verziju talijanskog klasika - slatku pizzu s nešto drugačijim sastojcima od onih na koje smo navikli, imamo super ideju za vas! Pripremite slatku pizzu s čokoladom, jagodama i drugim voćem po želji i zasladite se na malo drugačiji način. Ovo će obožavati svi slatkoljupci oko vas, garantirano! Evo što će vam sve biti potrebno za izradu ove slastice i kako je jednostavno možete napraviti kod kuće.
Što vam sve treba za tijesto?
- 250 grama brašna
- 10 grama šećera
- 1 i pol žličica kvasca
- tri žlice ulja (suncokretovo bi bilo idealno)
- 3/4 šalice tople vode
- dvije žličice otopljenog maslaca
Što vam sve treba za nadjev?
- Oko 100 grama čokoladnog namaza po želji
- 60 grama nasjeckane čokolade - mliječne
- 60 grama nasjeckane čokolade - bijele
- 60 grama nasjeckane čokolade - za kuhanje ili tamne
- jagode, banane, borovnice ili voće po želji
Kako pripremiti ovu slatku pizzu?
- U veliku zdjelu stavite brašno, šećer i kvasac te sol. Kad pomiješate suhe sastojke, dodajte ulje i sve miješajte dok tijesto ne postane kompaktno. Postepeno ulijevajte i toplu vodu. Mijesite tijesto dok ne postane glatko i elastično, ali ne suho. Ako je tijesto i dalje vrlo ljepljivo, možete dodati još malo brašna dok ne dođete do željene teksture.
- Stavite tijesto u nauljenu posudu, pokrijte ga plastičnom folijom i stavite na toplo mjesto da se diže dok se ne udvostruči - oko 45 minuta do sat vremena. Tijekom zadnjih 15 minuta dizanja, uključite pećnicu na 230 stupnjeva Celzijevih.
- Lim za pečenje (okrugli ili neki drugi) obložite papirom za pečenje. Tijesto razvaljajte i stavite na lim. Premažite tijesto rastopljenim maslacem i stavite u pećnicu.
- Pecite tijesto dok ne postane blago prhko i zlatno smeđe, oko 10-12 minuta. Izvadite ga iz pećnice te odmah rasporedite Nutellu preko tijesta, a zatim dodajte i sve tri vrste pripremljene i isjeckane čokolade.
- Pizzu vratite u u pećnicu i pecite još vrlo kratko, dok se čokolada ne počne topiti. To bi bilo oko dvije do tri minute. Ne smijete ga peći predugo kako se čokolada ne bi stvrdnula.
- Kad pizza malo odstoji, dodajte na nju nasjeckane jagode, po želji banane, borovnice ili neko drugo voće i uživajte u slasnom desertu!
Više ovakvih recepata pronađite na stranici Miss7 Gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.