Prvi 342 pregleda 16. rujna 2019.

Opa! Radnici kojima šef pokloni pizzu su produktivniji

unsplash/ilustracija
Pizza život ćini ljepšim, pa čak i na poslu Pizza život ćini ljepšim, pa čak i na poslu Pizza život ćini ljepšim, pa čak i na poslu Pizza život ćini ljepšim, pa čak i na poslu

Pizza izvorno dolazi iz Italije, ali ju danas jedu diljem svijeta, a navodno je dobra i kao motivacija za rad!

Pizza je hrana koja učini da sve izgleda bolje, ali osim dobro okusa koji svi obožavaju, pizza je dobra i kao obrok na radnom mjestu. Navodno motivira zaposlenike kao ni jedna druga namirnica.

Jedno je istraživanje pokazalo da su zaposlenici jedne tvrtke radije izabrali pizzu kao ‘poklon’ od svog šefa nego bonus na plaću ili kompliment. Wow!

Pizza draža od novca

 | Autor: Pixabay Pixabay

Pizza je ‘potukla’ konkurenciju. Istraživanje je pokazalo da su oni zaposlenici koji su izabrali pizzu - produktivniji na poslu. I to za čak 6,7 posto.

Komplimenti su također vrlo dobro tretirani od strane zaposlenika. Povećavaju produktivnost za 6,6 posto, dok je bonus na plaću cijenjen sa samo 4,9 posto produktivnosti. 

Novac manje važan faktor

 | Autor:

Zanimljivo je vidjeti da novac nije najvažniji faktor koji motivira zaposlenike, ali zato su 'sitnice', kao što su poklon pizza ili jedan kompliment, ključne metode da bi zaposlenici radili punom parom.

Zato, sljedeći put kada ti šef kaže da ne radiš dovoljno, zamoli ga da ti naruči pizzu!

 

Novi broj JoomBoos Videostar magazina je na svim kioscima!

 | Autor:

Tvoja reakcija?