Prvi KORONA VIRUS 187 pregleda 24. ožujka 2020.

Eto ga, odgođene su i Olimpijske igre u Tokiju

YUYA SHINO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Ovo je najbolje rješenje koje će osigurati sigurnosti i očuvati zdravlje i sportaša i posjetitelja, složili su se japanski premijer i predsjednik MOO-a.

Japanski premijer Shinzo Abe i predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach dogovorili su odgađanje Olimpijskih igara u Tokiju za godinu dana, odnosno 2021. godinu, javlja 24sata.

Igre će se održati 2021.

Nakon Europskog nogometnog prvenstva, dogovoreno je kako se i Olimpijske igre u Tokiju odgađaju za godinu dana te će se oba natjecanja održati 2021. godine.

Dogovor je pao nakon štos u i japanski premijer i predsjednik MOO-a shvatili da je, zbog trenutne situacije u svijetu nastale zbog pandemije korona virusa, za sve najsigurnije odgoditi igre. To je najbolja opcija za zdravlje i dobrobit svih, složili su se.

Složili se da je ovo najbolje rješenje

"Pitao sam predsjednika Bacha o mogućnosti odgode natjecanja na godinu dana kako bi se sportaši mogli natjecati u najboljim uvjetima te kako bi se natjecanje održalo u uvjetima sigurnima za natjecatelje i gledatelje. Predsjednik Bach u potpunosti se složio", rekao je japanski premijer, a javlja 24sata.

U svojih 142 godine OI nikad nisu odgađane, a otkazane su samo 1916., 1940. i 1944. godine, u vrijeme svjetskih ratova. 

Tvoja reakcija?