Prvi 313 pregleda 12. listopada 2022.

Evo kada će se održati krunidba kralja Charlesa III.

theroyalfamily/Instagram

Britanski kralj Charles III. kraljem je postao prije nešto više od mjesec dana, a sada je otkriven i točan datum njegove krunidbe

Buckinghamska palača obznanila je da će se krunidba kralja Charlesa i njegove supruge Camille održati 6. svibnja 2023. godine u Westminster Abbeyju u Londonu, piše BBC

 | Autor: Theroyalfamily/screenshot/instagram Theroyalfamily/screenshot/instagram

"Krunidba će odražavati današnju ulogu monarha i bit će pogled u budućnost, ali će u isto vrijeme biti ukorijenjena u dugogodišnju tradiciju i veličanstvenost", stoji u službenom priopćenju Buckinghamske palače. 

Kralja Charlesa i kraljicu suprugu Camillu okrunit će nadbiskup od Canterburyja i to će biti prva krunidba u Velikoj Britaniji u posljednjih 70 godina, odnosno prva nakon krunidbe kraljice Elizabete II. koja se održala 1953. godine. 

Kralj Charles III. će na dan krunidbe imati 74 godine što će ga činiti najstarijim tek okrunjenim monarhom u povijesti. Datum krunidbe također je poseban jer će tada njegov unuk Archie, sin princa Harryja i Meghan Markle proslaviti četvrti rođendan. 

Drugi detalji o ovom događaju još se ne znaju, ali Buckinghamska palača je u priopćenju poručila da će se sve znati na vrijeme.

 

 | Autor:

Tvoja reakcija?