Prvi 1286 pregleda 05. lipnja 2019.

Evo kako ćeš lakše preživjeti kraj škole (i dočekati ljeto)

unsplash/ilustracija

Bliži se kraj još jedne nekima više, nekima manje uspješne školske godine, a ti imaš osjećaj da bi svako malo mogao doživjeti živčani slom? Ne brini, mnogima je tako. Ali uz ovih par savjeta ćeš lakše preživjeti kraj škole i dočekati ljeto.

Obaveze se gomilaju svakim danom i od tebe se očekuje da u ova dva tjedna riješiš apsolutno sve školske zadatke (i zaostatke).

Čini se kako se u sličnim problemima trenutno nalazi 463 tisuće učenika u Hrvatskoj, pa kad to tako gledaš, i nije toliko strašno. Samo poslušaj ovih par savjeta i kraj škole će jako brzo doći, a onda možeš bezbrižno uživati u ljetu.

1. Nabavi bilježnicu u kojoj ćeš upisivati sve dnevne obaveze

via GIPHY

Svaki dan, prije spavanja, složi listu obaveza koje moraš obaviti idući dan. Naravno, pazi da popis bude realan te vremenski izvediv.

2. Svaki dan izdvoji vrijeme za učenje

Škola se bliži kraju i nemaš puno vremena, tako da, ako tvoje navike učenja podrazumijevaju svega sat vremena dnevno, sada se ta brojka mora povećati na nekoliko sati više.

via GIPHY

3. Ne zaboravi paziti na zdravlje

Unatoč nagomilanim obavezama, ne zaboravi da tvoje tijelo još uvijek treba kvalitetan san, hranu i odmor kako bi moglo normalno funkcionirati ostatak dana.

4. Pazi na prehranu

Normalno je da u stanju nervoze češće posežemo za nezdravom hranom i grickalicama, no to uistinu nije hrana koja će ti dati potrebnu količinu energije. Umjesto čipsa, gumenih bombona i čokolade, u svoj jelovnik uvrsti orašaste plodove, sušeno i svježe voće te puno povrća.

via GIPHY

5. Fizička aktivnost!

Ukoliko nisi baš sportski tip i slobodno vrijeme uglavnom provodiš ispred računala, sada je pravo vrijeme da to promijeniš. Napraviš li pauzu od učenja te odvojiš barem pola sata na brzu šetnju ili trčanje, tvoj mozak će ti biti zahvalan, a tvoja koncentracija će se vidno poboljšati.

6. Ne paničari

Možda nećeš uspjeti svaki dan izvršiti sve obaveze koje si planirao, no to ne znači da je kraj svijeta i da trebaš paničariti. Jednostavno duboko udahni i kreni dalje. Ako se dobro organiziraš i posložiš obaveze, sve ćeš stići obaviti i nadoknaditi.

via GIPHY

Želimo ti uspješan kraj školske godine te dugo, toplo i nezaboravno ljeto. 

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    predobri savjeti!