Ako vam je od Uskrsa ostalo dosta šunke, evo par ideja kako ostatke možete iskoristiti u novim jelima!
Šunka u gotovom lisnatom tijestu
Kupite gotovo lisnato tijesto u trgovini. Razvaljajte ga na što tanje pa na njega dodajte sitno nasjeckanu šunku i naribani sir. Zarolajte, premažite jajem i pecite na 200 stupnjeva oko 15 minuta.
Složenac od kruha i šunke
Kruh od jučer natrgajte, pomiješajte ga sa sitno sjeckanom šunkom i sve pomiješajte s umućenim jajem i mlijekom. Pecite složenac u namašćenoj posudi, a prije pečenja pospite sve s malo ribanog sira.
Tjestenina sa šunkom
Šunku nasjeckajte, skuhajte tjesteninu, pomiješajte sve zajedno s malo sira i povrća po želji i zapecite u pećnici!
Jednostavan sendvič
Možete napraviti i nešto skroz jednostavno - sendvič sa šunkom i sirom! Još ako ga malo zapečete u tosteru, bit će idealan.
Vaša verzija 'francuskog' krumpira
Umjesto špeka, skuhanom i nasjeckanom krumpiru dodajte kockice šunke, prelijte sve smjesom od vrhnja za kuhanje, kiselog vrhnja i jaja, dodajte malo sira na vrh i zapecite kratko u pećnici. Mljac!
Pizza s uskršnjom šunkom
Na gotovo tijesto za pizzu stavite umak od rajčice, šunku, sir i origano pa ispecite. Vaši klinci će najviše uživati u ovom jelu!
Varivo ili gulaš
Ako pak želite pojesti nešto na žlicu, šunku možete ubaciti u gulaš, paprikaš, varivo ili grah, jer će mu dati dodatan šmek i aromu i bit će mnogo zasitnije i ukusnije!
Koja ideja vam se najviše sviđa?
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.