Prvi 1372 pregleda 01. travnja 2024.

Evo kako možete iskoristiti ostatke šunke od Uskrsa

canva

Ako vam je od Uskrsa ostalo dosta šunke, evo par ideja kako ostatke možete iskoristiti u novim jelima!

Šunka u gotovom lisnatom tijestu

 | Autor: canva canva

Kupite gotovo lisnato tijesto u trgovini. Razvaljajte ga na što tanje pa na njega dodajte sitno nasjeckanu šunku i naribani sir. Zarolajte, premažite jajem i pecite na 200 stupnjeva oko 15 minuta.

Složenac od kruha i šunke

 | Autor: canva canva

Kruh od jučer natrgajte, pomiješajte ga sa sitno sjeckanom šunkom i sve pomiješajte s umućenim jajem i mlijekom. Pecite složenac u namašćenoj posudi, a prije pečenja pospite sve s malo ribanog sira.

Tjestenina sa šunkom

 | Autor: canva canva

Šunku nasjeckajte, skuhajte tjesteninu, pomiješajte sve zajedno s malo sira i povrća po želji i zapecite u pećnici!

Jednostavan sendvič

 | Autor: canva canva

Možete napraviti i nešto skroz jednostavno - sendvič sa šunkom i sirom! Još ako ga malo zapečete u tosteru, bit će idealan.

Vaša verzija 'francuskog' krumpira

 | Autor: canva canva

Umjesto špeka, skuhanom i nasjeckanom krumpiru dodajte kockice šunke, prelijte sve smjesom od vrhnja za kuhanje, kiselog vrhnja i jaja, dodajte malo sira na vrh i zapecite kratko u pećnici. Mljac!

Pizza s uskršnjom šunkom

 | Autor: canva canva

Na gotovo tijesto za pizzu stavite umak od rajčice, šunku, sir i origano pa ispecite. Vaši klinci će najviše uživati u ovom jelu!

Varivo ili gulaš

 | Autor: canva canva

Ako pak želite pojesti nešto na žlicu, šunku možete ubaciti u gulaš, paprikaš, varivo ili grah, jer će mu dati dodatan šmek i aromu i bit će mnogo zasitnije i ukusnije!

Koja ideja vam se najviše sviđa?

Tvoja reakcija?