Ako vam treba ideja za brzinski ručak za vikend ili večeru za danas, imamo super recept za najbolje krpice sa zeljem - jelo koje su nam spremale naše bake i koje nas uvijek vraća u djetinjstvo
Sastojci za krpice:
- 300 g brašna
- 1 jaje
- prstohvat soli
- voda
A možete kupiti i već gotove krpice, ako ih nemate vremena (ili volje) spremati sami!
Sastojci za zelje:
- 1 veća glavica svježeg zelja
- 1 velika glavica luka
- 2-3 žlice svinjske masti (ili ulja)
- sol, papar
Kako ih pripremiti?
- U brašno dodaj malo soli, promiješaj pa dodaj jaje i malo vode. Umijesi tijesto. Pokrij ga i neka malo odstoji. Tijesto tanko razvaljaj i izreži na manje kvadratiće, krpice. Kratko ih kuhaj u slanoj vodi i ocijedi. *Ako imaš gotovo tijesto, njega skuhaj po uputama na pakiranju*
- Na masnoći poprži nasjeckan luk da lagano požuti. Umiješaj naribano ili na kockice narezano zelje. Posoli i popapri po ukusu pa pirjaj na laganoj vatri uz podlijevanje vodom po potrebi.
- Nakon 20 do 30 minuta probaj je li zelje kuhano; ako nije, ostavi pirjati dok ne postane mekano. Dodaj kupusu skuhane krpice, sve promiješaj i po želji još popapri.
Uživajte u ovom slasnom i jednostavnom Miss Gastro receptu!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.