Fritule su tradicionalna slastica koja se najviše priprema u Dalmaciji, ali posljednjih godina je sve popularnija i u ostatku zemlje. Isprobajte ove tradicionalne dalmatinske bez jogurta.
Sastojci:
1/2 kg glatkog brašna
2 jaja
1 žlica ulja
1 žlica ruma
1 vrećica suhog kvasca
2 žlice šećera
1 vanilin šećer
250 do 300 ml mlakog mlijeka
ulje za prženje
Priprema:
U malo mlakog mlijeka stavi suhi kvasac, malo šećera i malo brašna, sve promiješaj i pustiti da se digne. U veliku posudu stavi jaja, dodaj ulje, rum, ostatak šećera te vanilin šećer. Dodaj dignuti kvasac i na kraju umiješaj brašno. S mlakim mlijekom zamijesi srednje tvrdo tijesto.
Pusti da se tijesto diže, treba udvostručiti obujam. Kad se tijesto digne, pomoću dvije žličice pravi male fritulice. Žličice uroni u vruće ulje da smjesa lakše klizne sa njih.
Fritule peci do zlatno žute boje, izvadi ih na papirnati ubrus da upije višak masnoće i posipaj šećerom u prahu.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.