Prvi 841 pregleda 22. veljače 2022.

Evo kako spasiti jelo ako vam je 'pobjeglo' soli!

Canva/Opinionstage

Sigurni smo da vam se, ma koliko god pazili, nebrojeno puta dogodilo da ste neko jelo previše posolili i pomislili 'Tako je kako je, nema nazad'. No, ipak postoji jedan trik kako 'spasiti' jelo ako vam se ponovno dogodi ovakav scenarij

Kada je riječ o hrani, svatko ima neki svoj ukus i svoje preferencije raznih okusa, mirisa i tekstura. No, oko jedne stvari se svi mogu složiti - previše soli uništit će dojam svakom jelu. Naravno, nikome nije cilj presoliti jelo, ali nezgode se uvijek događaju, pa se tako dogodi i da vam 'pobjegne' previše soli. Svi smo se barem jednom našli u toj situaciji.

No, nema mjesta očajavanju jer smo na Miss7 pronašli rješenje kako 'spasiti' jelo kada uočite da je sol preuzela sav okus.

via GIPHY

Naime, kada vam se dogodi da presolite jelo, posegnite za limunom i iscijedite njegov sok u jelo. Ovaj savjet dolazi od videoproducenta 'Epicuriousa', Tommyja Wernera koji napominje da dodatak citrusa može spasiti gotovo svako jelo.

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

S obzirom na to da je sok od limuna kiseo, može pomoći prikriti dio agresivne slanosti u jelu. A ako nemate limun pri ruci, kaže da će bijeli vinski ocat također poslužiti.

Werner predlaže da u jelo za početak dodate pola žlice soka od limuna. Zatim kušajte jelo kako biste provjerili je li se slanost izbalansirala. Ako je jelo još uvijek preslano, dodajte još pola žlice soka od limuna (ili vinskog octa).

via GIPHY

Ovaj trik najbolje djeluje na pečenim krumpirima jer će im dodatak limuna dati svježi okus. Također, sok od limuna ima sličan učinak na umake za tjesteninu na bazi vrhnja, na losos te na morsku ribu.

 

JESI LI TI NOVA TIKTOK ZVIJEZDA? PRIJAVI SE! #zapaliinternet

 | Autor:

Tvoja reakcija?