Prvi 955 pregleda 23. prosinca 2022.

Evo koja riječ se najviše 'guglala' u 2022.

Canva

Google je objavio listu najtraženijih pojmova u protekloj godini, a među prvima se, očekivano, našla Ukrajina. Što se još pretraživalo, donosimo u nastavku

Pojam koji se najviše pretraživao je 'wordle'. Riječ je o jednostavnoj igrici u kojoj se morala pogoditi riječ od pet slova u šest pokušaja, koja je toliko zaludila svijet, da ju je NY Times odlučio otkupiti piše 24sata.

Osim toga, na popisu se našla i utakmica u kriketu između Engleske i Indije, Ukrajina je zasjela na treće mjesto, a pretraživala se i kraljica Elizabeta. 

Najpretraživanije osobe su bile Johnny Depp, Will Smith, Amber Heard, Vladimir Putin i Chris Rock. Novak Đoković je sportaš kojeg je cijeli svijet najviše guglao. Ostatak globalne liste možete pronaći ovdje.

Što se Hrvatske tiče, najpretraživaniji pojam je bila Ukrajina. S obzirom na ratna zbivanja, ali i ogroman utjecaj koji to ostavlja na energetsko i tržište hrane, nimalo to ne čudi. Osim Ukrajine, Hrvati su guglali Mateja Periša, Mislava Bagu i naravno, nogomet.

 | Autor: screenshot/google screenshot/google  

Da su Hrvati pravi nogometni fanatici, potvrđuje i ova lista pretraživanja. Osim Svjetskog prvenstva, pretraživala se i Liga prvaka, ali i utakmice Hajduka i Dinama. 

 | Autor: screenshot/google screenshot/google

Top Gun: Maverick je prešao kino zaradu od milijarde dolara što je ogroman uspjeh s obzirom da se i dalje nalazimo u pandemijskom razdoblju i to ga je dovelo na vrh najčešće pretraživanih filmova. Što se serija tiče, najviše se pretraživala Nevjera, a od reality showova Gospodin Savršeni.

 | Autor: screenshot/google screenshot/google  | Autor: screenshot/google screenshot/google  | Autor: screenshot/google screenshot/google Osim navedenog, učestalo je bilo pretraživanje preminulih osoba. 

 | Autor: screenshot/google screenshot/google

Tvoja reakcija?