Malo je onih koji ne vole popularnu kombinaciju slatke čokolade i slanog kikirikija. Ukoliko tu još dodate i karamelu, savršen desert je zagarantiran!
Snickers je mnogima omiljeni slatkiš, a mi vam donosimo recept za Snickers pločice od samo pet sastojaka koje su spremne za jelo bez pečenja. No prije konzumacije, u hladnjaku trebaju stajati barem četiri sata. Stoga preporučamo da ih spremite dan ranije te ih pustite da se dobro rashlade, prije nego ih pojedete 'u tren oka'.
Sastojci - za pločice:
- 1 šalica prirodnog slanog maslaca od kikirikija
- ¼ šalice javorovog sirupa
- ½ šalice zobenog brašna – mljevenih krupnih zobenih pahuljica (može i brašno od badema)
- ¼ šalice mljevenog lana (ili malo više zobenog brašna)
Sastojci - za preljev:
- ¾ šalice komadića čokolade
- 2 žlice prirodnog slanog maslaca od kikirikija
Postupak:
- Obložite posudu za pečenje dimenzija 20x20 cm papirom za pečenje.
- Pomiješajte sve sastojke za pločicu u zdjeli i miješajte dok ne postane glatko.
- Smjesu ravnomjerno utisnite u obloženu posudu.
- Napravite preljev tako da u malu zdjelu stavite komadiće čokolade i maslac od kikirikija. Stavite u mikrovalnu na dvaput po 30 sekundi te nakon svakog grijanja promiješajte.
- Prelijte čokoladom smjesu za pločice i gumenom lopaticom zagladite. Po vrhu možete posuti sol u listićima ili cvijet soli u listićima.
- Stavite u hladnjak na četiri sata ili preko noći. Kad se stvrdne, narežite na 16 ploški. Čuvajte u vrećici za zamrzavanje ili hermetički zatvorenoj posudi u zamrzivaču.
Originalni recept pronađite na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.