Prvi 885 pregleda 24. veljače 2019.

Evo što morate znati o večerašnjoj dodjeli Oscara

Ako ste filmoljupci, onda sigurno jedva čekate večerašnju dodjelu, a evo što nas čeka

Bez domaćina

Večeras nas očekuje 91. dodjela Oscara, a održati će se u Dolby Theatre u Los Angelesu. Mi ćemo dodjelu moći početi pratiti u 00: 30, a ove godine čeka nas dodjela bez domaćina. Naime, Kevin Hart povukao se iz te uloge zbog neumjesnih i homofobičnih  komentara upućenih LGBT zajednici u prošlosti, iako se ispričao. Tako će se dodjela Oscara po prvi put u 30 godina održati bez domaćina, već samo uz pomoć prezentera, piše RadioTimes.

Tko su favoriti?

Favoriti su naravno, Lady Gaga i Bradley Cooper u kategoriji najbolje originalne pjesme s pjesmom "Shallow". "Green Book" bio je favorit za pobjedu u kategoriji za najbolju sliku, nakon što je osvojio Producer` s Guild nagradu u siječnju, ali izgleda kako mu je Netflixov film "Roma" prava konkurencija. Redatelj istog, Alfonso Cuaron, trenutno slovi kao najveći favrit za nagradu najboljeg redatelja. Očekuje se kako će pak nagrada za najboljeg glumca pripasti Rami Maleku za ulogu u u "Bohemian Rhapsody", a Glenn Close za najbolju glumicu.

Tko će nastupiti?

Od izvođača ćemo večeras moći vidjeti Queen izvedbu Adam Lamberta zajedno s performansima nominiranih - Lady Gage i Beadleyja Coopera. Zatim će Jennifer Hudson pjevati "I’ll Fight" iz dokumentarca RBG nominiranog za Oscara. Nominirani Gillian Welch i David Rawlings nastupit će kad će pjesmom "When a Cowboy Trades His Spurs for Wings", a Bette Midler predstavljat će Mary Poppins u izvedbi "The Place Where Go Lost Things Go". 

Nema posebne nagrade?

Za ovogodišnju svečanost još nije objavljena nikakva posebna nagrada. U određenim prilikama u prošlosti, Akademija je dodijelila Nagradu za posebno postignuće filmskim stvarateljima koji daju "izniman doprinos" filmu.

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    da bar mogu ostat budnaaa