Prvi 5963 pregleda 30. ožujka 2022.

Evo što znače noćne more: Ispadanje zuba, padanje...

Canva/Opinionstage

Noćne more koje uključuju situacije padanja, proganjanja, gušenja i slično, jedne su od najčešćih na svijetu pa je jedan tumač snova na TikToku odlučio dati objašnjenje o tome koja se značenja kriju iza takvih snova

Padanje, ispadanje zuba, utapanje... Svatko od nas je barem jednom sanjao san koji uključuje neku od ovih situacija, zar ne? Upravo zato što smo ih svi barem jednom iskusili, ovakvi snovi, točnije, noćne more, smatraju se jednima od najčešćih na svijetu, piše Elite Daily. No, mnogi vjeruju kako se iza svih snova, ali posebno noćnih mora, krije neko određeno značenje. Takvog je mišljenja i tumač snova Jesse Lyon koji je, na svom TikToku, naveo nekoliko noćnih mora koje gotovo svi ponekad imamo i objasnio što bi one mogle značiti.

Padanje

Lyon objašnjava kako ovakvi snovi, zapravo, mogu značiti to da nam naše tijelo želi poslati nekakvu poruku. "Padanje je većinom fizički tip snova u kojemu će, ako jedete previše šećera ili hrane bogate škrobom prije spavanja, vaša razina šećera tijekom spavanja naglo pasti", govori. 

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

"Taj nagli pad šećera u krvi daje vam osjećaj padanja, a mozak na to odgovara snovima koji se uklapaju u ono što naše tijelo osjeća", dodaje Lyon.

Utapanje 

Baš kao i padanje, utapanje je jedan od fizičkih snova, odnosno, onih snova preko kojih nam naše tijelo želi poslati određenu poruku. "Utapanje ili gušenje u snu može biti jedan od indikatora apneje u snu", objašnjava Lyon.

Naime, ako se naše tijelo bori s apnejom, često ćemo u snu imati poteškoća s disanjem pa će mozak u naš san 'poslati' slike koje inače povezujemo s osjećajem teškog disanja.

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

Zmije

Naš mozak s nama je povezan i tijekom sna i često nam, kroz emocije i maštu, šalje brojne poruke. S obzirom na to da zmije kod mnogih izazivaju vrlo snažne emocije (ili ih obožavamo ili ih se bojimo), one se vrlo često pojavljuju u našim snovima. "Zmije predstavljaju otrov, laži ili transformaciju", govori Lyon. 

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

"Kada mi moji klijenti govore o tome da sanjaju zmije, često prolaze kroz period u kojemu ponovno otkrivaju sebe, što možemo povezati s promjenom kože kod zmija", objašnjava.

Proganjanje

Kada spavamo, naš um se fokusira na naše životne postupke. Stoga, ako sanjamo da nas netko progoni, to može značiti da, možda i nesvjesno, neke probleme koje imamo s određenim osobama ne rješavamo s njima, nego ih zadržavamo za sebe, što ponekad može rezultirati i donošenjem krivih zaključaka. 

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

Ovakvi snovi, također, mogu značiti da još nismo spremni suočiti se s nekim dijelom sebe i svojih emocija ili da od njih čak pokušavamo pobjeći.

Ispadanje zuba

Snove o ispadanju zuba, Lyon objašnjava ovako; S obzirom na to da su oni jako važan dio našeg tijela koji nam pomaže da hranu rastavimo na manje dijelove kako bismo ju lakše unijeli u naše tijelo, gubitak zuba u našim snovima može značiti da se osjećamo prepravljeni nekim događajima ili obavezama te da imamo osjećaj kao da ih ne možemo podijeliti na manje dijelove kako bismo ih lakše procesuirali.

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

Zapravo, kada sanjamo da nam ispadaju zubi, naš mozak nam poručuje da se boji da nemamo kontrolu nad svime što nam se događa.

Što vi mislite o ovakvom tumačenju? 

 

BARBI AFRIKA I JOOMBOOS VAM DONOSE GLAZBENI SPEKTAKL 31.3. Stay tuned!

 | Autor:

Tvoja reakcija?