Prvi 956 pregleda 15. travnja 2022.

Evo zašto svijet bruji o Amber Heard i Johnnyju Deppu

POOL New/REUTERS/PIXSELL

Glumac Johnny Depp i glumica Amber Heard godinama u javnosti vode utrku u tome tko će više okaljati ugled onog drugog, a sada tu borbu žele okončati na sudu. Prva parnica na sudu je održana prije nekoliko dana. Ako vas zanima zbog čega točno se održava ovo suđenje i kako je došlo do trenutne situacije, imamo objašnjenje. Pa, krenimo ispočetka

Proteklih nekoliko dana svijet obilaze snimke iz sudnice u kojoj se održava pravna bitka između glumca Johnnyja Deppa (58) i glumice Amber Heard (35), no zašto se ta parnica održava i zašto ju gotovo cijeli svijet tako budno prati?

Za početak, Johnny i Amber u vezi su bili od 2012. godine, nakon što su se 2011. upoznali na snimanju filma 'The Rum Diary'. Te godine se Johnny rastao od svoje tadašnje supruge Vanesse Paradis s kojom ima dvoje djece. Johnny i Amber vjenčali su se 2015. godine, no njihov brak je trajao tek nešto više od godinu dana.

 | Autor: STEFANO RELLANDINI/REUTERS/PIXSELL STEFANO RELLANDINI/REUTERS/PIXSELL

Razvod braka

Amber je 2016. godine podnijela zahtjev za razvod braka, a kao razlog je navela nepomirljive razlike. Također, tada je prvi put javno optužila Johnnyja za obiteljsko nasilje. On je te optužbe negirao, a ona je na sud donijela fotografije na kojima se vidi da je pretučena. Sud je tada Johnnyju odredio zabranu pristupa. 

 | Autor: POOL/REUTERS/PIXSELL POOL/REUTERS/PIXSELL

"Naša veza je bila vrlo strastvena i ponekad nasilna, ali je uvijek bila puna ljubavi", tada su oboje poručili u zajedničkoj izjavi nakon što je Amber odbacila zahtjev za zabranom prilaska.

Razvod je finaliziran 2017. godine, ali su se oboje nastavili javno prepirati oko svoje turbulentne veze. 

Javne optužbe

Kada je 2018. godine pokret #MeToo bio u svom punom zamahu, Heard je za The Washington Post napisala kolumnu s naslovom "Progovorila sam o seksualnom nasilju i suočila se s gnjevom naše kulture. To se mora promijeniti". Iako u toj kolumni nije spominjala Deppa, rekla je kako je 2016. godine "postala javna osoba koja javno govori o obiteljskom nasilju".

Osvrnula se i na to kako njena iskustva s nasiljem i maltretiranjem započinju još u djetinjstvu...

 | Autor: Evelyn Hockstein/reuters/pixsell Evelyn Hockstein/reuters/pixsell

"Na svojoj koži osjećam punu snagu gnjeva našeg društva na žene koje progovore", napisala je. "Prijatelji i savjetnici su mi rekli kako više nikada neću raditi kao glumica - da ću biti na crnoj listi. Upravo sam snimila dvogodišnju kampanju kao zaštitno lice svjetskog modnog brenda. Sada me ta tvrtka odbacila", dodala je. 

"Imala sam rijetku priliku u stvarnom vremenu vidjeti kako institucije štite muškarce optužene za nasilje", rekla je Heard.

Ponovna suđenja

U studenom 2020. godine, Depp je čak podigao tužbu protiv urednika tabloida The Sun koji ga je, u jednom članku, nazvao nasilnikom. Ova optužba je odbijena.

Nakon toga, slijedilo je suđenje koje je trajalo tri tjedna i u kojemu su Depp i Heard ponovno govorili o svojoj turbulentnoj vezi i gdje je naglasak bio na Deppovoj ovisnosti o drogama, ali i optužbama za nasilje s obje strane.

 | Autor: POOL/REUTERS/PIXSELL POOL/REUTERS/PIXSELL

U ožujku 2021. godine, Johnnyjeva žalba na presudu bila je odbijena, a on je ostao bez uloge u trećem nastavku filma 'Fantastične zvijeri' iako je, u prva dva dijela, njegova uloga bila značajna. Naravno, mnogi obožavatelji su tada stali na njegovu stranu. 

Zašto su Johnny i Amber ponovno na sudu?

Nakon što je Heard objavila kolumnu u The Washington Postu, Depp je protiv Heard podigao tužbu od 50 milijuna dolara u kojoj ju optužuje za klevetu. U tužbi su njezine stalne optužbe o obiteljskom zlostavljanju nazvane "kategorički i dokazivo lažnima", te se navodi da Depp nikada nije zlostavljao Amber.

 | Autor: POOL/REUTERS/PIXSELL POOL/REUTERS/PIXSELL

"Njezine optužbe protiv njega bile su lažne kada su iznesene 2016. godine. One su bile dio razrađene prijevare kako bi se stvorio pozitivan publicitet za gospođu Heard i kako bi se unaprijedila njezina karijera", stoji u tužbi. Također se navodi da je “ona počinitelj nasilja” i napominje da je ranije bila uhićena zbog sumnje da je nasilno zlostavljala svog bivšeg partnera.

Heard je na ovu tužbu odgovorila još jednom tužbom u vrijednosti od sto milijuna dolara u kojoj je optužila Johnnyja da je koordinirao cijelu kampanju s ciljem da okalja njen ugled. 

 | Autor: POOL/REUTERS/PIXSELL POOL/REUTERS/PIXSELL

Ovo suđenje još nije gotovo i na njemu će još svjedočiti i neke poznate osobe kao što su glumac Paul Bettany, poznati inženjer i poduzetnik Elon Musk te glumac James Franco, s kojima je Heard navodno varala Deppa, ali i Amberina bivša djevojka Tasya van Ree, njihovi talent menadžeri, izdavači i druge osobe s kojima su Heard i Depp surađivali. 

Pratit ćemo i ovdje razvoj događaja sa suđenja i o svemu vas, naravno, obavijestiti.

 

Pogledajte prvu epizodu dramatičnog JoomBoos Videostar showa!

 | Autor:

Tvoja reakcija?