Voće i povrće najzdravije su namirnice koje možemo pojesti. No, samo ako ih, prije konzumacije, dobro operemo jer u protivnom one za nas mogu biti prilično štetne
Iako se smatra logičnim potezom oprati voće i povrće prije nego li ga konzumiramo, ponekad se dogodi da taj proces ubrzamo ili jednostavno, ne napravimo uopće. To, naravno, baš i nije dobro za nas i naše zdravlje.
Ako se pitate zašto nije dobro konzumirati voće i povrće koje nije oprano i koji je dugoročan učinak toga na naše zdravlje, nastavite čitati jer smo na She Finds pronašli odgovore.
Prema doktoru Marku Iwanickiju iz Centra za inovativnu medicinu u New Yorku, postoje dva glavna razloga za zabrinutost kada je riječ o neopranom voću i povrću. "Ponekad su neoprani proizvodi kontaminirani raznim bakterijama. Također, danas gotovo sva hrana raste uz pomoć pesticida", govori Iwanicki.
"Stoga, s obzirom na ova dva faktora, dobro je usvojiti naviku pranja voća i povrća. Čak i ako su uzgojeni organski", dodaje.
Također, važno je usvojiti naviku pranja i proizvoda koji imaju koru kao što su naranče, mandarine, avokado, krumpir, luk...
Bez obzira na to što ne konzumiramo koru, na njoj se svejedno zadržavaju bakterije i pesticidi koji ostaju na našim rukama, noževima i kuhinjskim površinama s kojima kasnije dolazimo u doticaj i opet ih unosimo u sebe.
Sljedeći put kad se vratiš iz nabavke namirnica, prvo dobro operi voćke i povrće, a onda se baci na kuhanje i grickanje!
JESI LI TI NOVA TIKTOK ZVIJEZDA? PRIJAVI SE! #zapaliinternet
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.