Prvi 2478 pregleda 26. veljače 2022.

Evo zašto obavezno morate prati voće i povrće prije jela

Canva/Opinionstage

Voće i povrće najzdravije su namirnice koje možemo pojesti. No, samo ako ih, prije konzumacije, dobro operemo jer u protivnom one za nas mogu biti prilično štetne

Iako se smatra logičnim potezom oprati voće i povrće prije nego li ga konzumiramo, ponekad se dogodi da taj proces ubrzamo ili jednostavno, ne napravimo uopće. To, naravno, baš i nije dobro za nas i naše zdravlje.

Ako se pitate zašto nije dobro konzumirati voće i povrće koje nije oprano i koji je dugoročan učinak toga na naše zdravlje, nastavite čitati jer smo na She Finds pronašli odgovore. 

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

Prema doktoru Marku Iwanickiju iz Centra za inovativnu medicinu u New Yorku, postoje dva glavna razloga za zabrinutost kada je riječ o neopranom voću i povrću. "Ponekad su neoprani proizvodi kontaminirani raznim bakterijama. Također, danas gotovo sva hrana raste uz pomoć pesticida", govori Iwanicki.

"Stoga, s obzirom na ova dva faktora, dobro je usvojiti naviku pranja voća i povrća. Čak i ako su uzgojeni organski", dodaje. 

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

Također, važno je usvojiti naviku pranja i proizvoda koji imaju koru kao što su naranče, mandarine, avokado, krumpir, luk...

Bez obzira na to što ne konzumiramo koru, na njoj se svejedno zadržavaju bakterije i pesticidi koji ostaju na našim rukama, noževima i kuhinjskim površinama s kojima kasnije dolazimo u doticaj i opet ih unosimo u sebe. 

Sljedeći put kad se vratiš iz nabavke namirnica, prvo dobro operi voćke i povrće, a onda se baci na kuhanje i grickanje!

 

JESI LI TI NOVA TIKTOK ZVIJEZDA? PRIJAVI SE! #zapaliinternet

 | Autor:

Tvoja reakcija?