Prvi 1275 pregleda 14. ožujka 2023.

Evo zašto vas partner vara!

canva

Ljudi ostaju u nesretnim brakovima iz mnogo razloga. Možda ste i sami u jednom. Kada dođe do varanja i nevjere, vrijeme je da dobro pogledate što se događa.

1. Imaju nezadovoljene emocionalne potrebe

 | Autor: pexels pexels

Vaš se partner može osjećati usamljeno, necijenjeno, nevažno, emocionalno nebitno ili općenito neispunjeno. Možda se čak osjećaju nesposobnima zadovoljiti potrebe drugog supružnika, piše Your Tango

2. Osjećaju seksualno nezadovoljstvo

Biti zadovoljan svojim seksualnim životom ne ovisi samo o učestalosti seksa. Također se radi o ispunjenju, fizičkoj prisutnosti, emocionalnoj povezanosti, fizičkom zdravlju, percepciji sebe ili supružnika. Čak i ako se samo jedan supružnik osjeća seksualno nezadovoljnim, drugi supružnik - i brak - će pokupiti nezadovoljstvo.

3. Loša komunikacija

 | Autor: pexels pexels

Kada vaš nesretan brak dovede do nevjere, nema sumnje u glasnoću poruke. Sadržaj poruke je ono što se glumi u aferi. Što ste vi i vaš suprug izbjegavali ili pogrešno komunicirali?

4. Imaju psihološke probleme

Neriješeni problemi i naučeni obrasci iz djetinjstva, ovisnosti i poremećaji osobnosti mogu dovesti brak na krivu nogu. Afera može biti glasnik temeljnog problema, ali sigurno neće riješiti neriješene probleme. Koliko god brak bio nesretan, nevjera koja je nastala nije pravi problem. Za to su zaslužni prekid komunikacije, seksualno nezadovoljstvo, nezadovoljene potrebe, psihološki problemi i/ili gubitak ljubavi.

Tvoja reakcija?