Prvi 2237 pregleda 08. veljače 2022.

Facebook i Instagram bi mogli biti ugašeni u Europi?

Canva/Opinionstage

U svom godišnjem izvješću Komisiji za vrijednosne papire i burze, tvrtka Meta je najavila kako bi, zbog problema s europskim propisima o obradi podataka, Facebook i Instagram u Europi mogli biti ugašeni

Tvrtka Meta (Facebook), u svom je godišnjem izvješću objavila kako bi društvene mreže Facebook i Instagram mogle biti ugašene diljem Europe, piše Her. Naime, Meta navodi da u europskim propisima postoje problemi koji sprečavaju prenošenje, pohranjivanje i obradu podataka korisnika iz Europe na američkim serverima pa je upozorila da će, ako se ne usvoji novi okvir, tvrtka ugasiti Facebook i Instagram u Europi. 

via GIPHY

"​Ako nismo u mogućnosti prenositi podatke između zemalja i regija u kojima poslujemo, ili ako nam je zabranjeno dijeljenje podataka s našim proizvodima i uslugama, to bi moglo utjecati na našu sposobnost pružanja usluga, način na koji pružamo usluge ili našu sposobnost ciljanja oglasa", poručili su iz Mete.

A u slučaju da novi zakoni i regulative ne budu doneseni, "vjerojatno nećemo moći ponuditi niz naših najznačajnijih proizvoda i usluga, uključujući Facebook i Instagram, u Europi", dodaju.

via GIPHY

Povodom ove situacije oglasila se i Europska komisija čiji je glasnogovornik rekao kako je "osiguravanje novog aranžmana za sigurne transatlantske protoke podataka prioritet je za nas i naše američke partnere."

"Ovi pregovori traju neko vrijeme, s obzirom na složenost pitanja o kojima se raspravlja i potrebu da se uspostavi ravnoteža između privatnosti i nacionalne sigurnosti", dodao je. 

Nadamo se da će se ovi pregovori uspješno riješiti... Tko bi mogao zamisliti život bez Facebooka i Instagrama? 

 

 | Autor:

POGLEDAJTE JEDNU EPIZODU 'TEINIH DNEVNIKA':

Tvoja reakcija?