Prvi KORONA VIRUS 1199 pregleda 17. travnja 2020.

Fejsom se širi fotka studenata koji odgovaraju zavezanih očiju

hardkoo91/youtube

Ova fotka već je objavljena u brojnim Facebook grupama, ali nitko još ne zna o kojem se fakultetu radi

Facebook grupama ovog se popodneva počela širiti neobična fotografija studenata koji, navodno, odgovaraju na usmenom ispitu putem video calla, ali s povezom na očima "kako ne bi gledali u knjigu dok odgovaraju" i tako varali na ispitu.

Koji je fakultet u pitanju?

Fotka je zapravo screenshot razgovora dvoje ljudi. Jedan je drugome poslao fotku i prvo napisao da se radi o studentima psihologije s Filozofskog fakulteta. Kasnije je jedan od korisnika u komentarima na stranici 'Tražim/nudim studentski posao' demantirao da se radi o FFZG-u i napisao da je riječ o Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Fotka je ubrzo postala meme

Neki ovaj neobičan prizor uspoređuju s filmom 'Birdbox', neki misle da je sve fejk, a treći su pak uvjereni da će i oni sami uskoro tako odgovarati na usmenom ispitu. 

Iako se sa sigurnošću ne zna o kojem se fakultetu radi i je li fotografija zaista iz Hrvatske, sigurni smo u jedno, a to je da je fotka u samo par minuta postala glavna atrakcija na internetu i da je već postala meme.

Što vi mislite o ovoj metodi protiv prepisivanja za vrijeme odgovaranja na video callu, odakle god da je došla? Neprimjereno i čudno ili opravdano? Pišite nam u komentarima.

Tvoja reakcija?