Prvi 144 pregleda 11. lipnja 2024.

FGS: Pulom zavladala gaming groznica

PR

Pula je proteklog vikenda postala središte regionalne gaming industrije zahvaljujući Fantastic Gaming Showu u organizaciji Fantastic Esportsa

Ovaj jedinstveni događaj, prvi takve vrste u Hrvatskoj, okupio je igrače iz 12 zemalja na jednom mjestu.

 | Autor: PR PR

U dva dana, preko 400 igrača natjecalo se u pet esport disciplina: Valorant, CS2, Tekken 8, FC24 i Fortnite. Natjecatelji su uživali u posebno pripremljenoj esport areni, zahvaljujući suradnji s partnerima MSGW, AOC, Red Bullom i Pringlesom.

Posebno uzbuđenje donijela je završnica eAdriatic lige, prvi put održana u Hrvatskoj, gdje su se igrači iz 12 zemalja borili za titulu prvaka i nagradu od 2.500,00€. Pobjedu je odnio Balázs Vén iz Mađarske.

 | Autor: PR PR

Uz napeta natjecanja, posjetitelji su uživali u bogatom zabavnom programu. Domaći izvođači iz AB Originals (breakdance), Cirkus NIT (Ples na svili), Plesni studio Saltatrix, Slackline (Unity TWG), kao i zanimljivi paneli s govornicima iz gaming/esport industrije i školstva, upotpunili su događaj.

Posebnu atrakciju donio je Formula Student Alpe Adria, s dva bolida opremljena simulatorima vožnje, privukavši preko 200 vozača. Orqa je, pak, oduševila svojim dronovima leteći po domu sportova i organizirajući natjecanja za FPV vozače.

 | Autor: PR PR

U suradnji s partnerima i sponzorima, tijekom dva dana, podijeljeno je više od 10.000€ nagrada. Influenceri BIBO TV i Toni Baloni neumorno su se fotografirali s obožavateljima, privukavši stotine fanova gdje god su se pojavili. Osim fotografiranja, aktivno su sudjelovali u raznim izazovima, uključujući i obaranje ruke za gaming stolicu s mladim fanom. Gost iznenađenje bio je Gallasandalla na opću radost fanova, posebno Fortnite igrača i Shipbroman koji je dobio nagradu za najboljeg streamera po statistikama jer se nalazi među 0,01% streamera na cijelom svijetu.

 | Autor: PR PR

Ekipa iz Trinity Entertainment organizirala je fantastičan party čija je atmosfera bila uzavrela, a zabava je trajala do ranih jutarnjih sati.

Fantastic Gaming Show u Puli donio je nevjerojatnu energiju i uzbuđenje, a svi sudionici već se raduju idućem izdanju ovog fantastičnog gaming eventa!

 

 

 

Tvoja reakcija?