Prvi 307 pregleda 16. ožujka 2021.

Filip Rudan izbacio magičan spot za svoj prvi singl 'Blind'

Spot za svoju autorsku pjesmu snimio je na bajkovitim lokacijama snijegom prekrivenog Gorskog Kotara

Nakon što je kao finalist treće sezone The Voicea Hrvatska osvojio domaću i inozemnu publiku izvedbama koje su do danas skupile desetke milijuna pregleda, Filip Rudan je započeo s predstavljanjem glazbenog rada kojim se pokazao i kao perspektivan kantautor. Filipov autorski singl „Blind“ premijerno je predstavljen kao jedan od natjecateljskih singlova na Dori 2021. te se našao na Top 40 ljestvici najemitiranijih pjesama u Hrvatskoj, a danas je izbacio i službeni spot za ovaj singl.

POGLEDAJTE VIDEO:

Spot je najvećim dijelom sniman u Gorskom Kotaru, čiji je okoliš prekriven snijegom prikazan u brojnim, prekrasnim kadrovima. Mjesta snimanja bila su Lokvarsko jezero, umjetno jezero u Gorskom Kotaru poznato po tome da se savršeno uklopilo u prirodni krajolik koji ga okružuje, brdo Petehovac/Štimčev - vrh kraj Delnica s kojeg se prostire veličanstven pogled te atraktivna park-šuma Golubinjak, znana po svojim visokim jelama i smrekama. Pri kreiranju vizualnog identiteta za pjesmu posebna je pažnja bila posvećena odabiru lokacija koje svojim krajolikom mogu dočarati njenu atmosferu.

 | Autor:

 "'Blind' govori o zamišljenoj situaciji u kojoj se nosim s gubitkom voljene osobe. Snijeg, hladnoća i tama u spotu za mene predstavljaju samoću. Čak je prikazano i kako pada mrak dok hodam prema nečemu nedostižnom. Mogla bi se naći i simbolika u zadnjim kadrovima u kojima sviram i pjevam uz vatru, kao nekakva metafora za pronađenu toplinu i kraj samoće“, otkrio je Filip.

Mladi je Zagrepčanin otkrio i kako je teklo dvodnevno snimanje spota: „Bilo je vrlo zahtjevno s obzirom na vremenske uvjete. Mislio sam da ću to odraditi s lakoćom, ali kad sam se našao u snijegu do koljena nije mi bilo baš svejedno. Ipak, završni dojam je izrazito pozitivan i ponosan sam na to kako spot u konačnici izgleda. Bilo je to jedno jako zabavno i lijepo iskustvo.“

 | Autor:

Filip je video za svoj prvi singl snimio uz profesionalan tim predvođen Milanom Latkovićem (režija i montaža), a uz njega su bili i Duje Kundić (kamera), Ratko Ilijić (asistent), Antonio Franić (izvršni producent), Jelena Holenko (odabir lokacije) i Sanja Rivić (make-up), dok produkciju potpisuje Kreag.

„Blind“ autorski potpisuju Filip Rudan, Hrvoje Domazet i Antonio Franić, a publika će uskoro imati priliku poslušati i hrvatsku verziju pjesme u čijem je kreiranju sudjelovao i Aljoša Šerić. Pjesma “Blind” dostupna je za slušanje putem svih digitalnih glazbenih platformi.

Tvoja reakcija?