Prvi 328 pregleda 24. kolovoza 2023.

Finale Erste Plave lige: Čeka nas sjajan dvodnevni program

PR

Više od 500 učenica i učenika koji su izborili finale EPL 2023 koje će biti održano 9. rujna sudjelovat će i u svečanom defileu otvaranja 73. Boris Hanžeković memorijala 10. rujna te prisustvovati samom mitingu.

Erste Plava liga 2023 stigla je do samog kraja. Nakon kvalifikacija održanih u Vukovaru, Osijeku, Čakovcu, Varaždinu, Zagrebu, Puli, Rijeci, Zadru, Kninu i Makarskoj po dvoje najboljih učenica i učenika 4., 5., 6, i 7. razreda u svakoj disciplini plasiralo se u finale koje će biti održano u Zagrebu 9. rujna, u sklopu 73. Boris Hanžeković memorijala.

Za sve finaliste u Zagrebu je priređen bogat i atraktivan dvodnevni program u kojem će oni - njih više od 500 – i sami biti natjecatelji, ali i gledatelji na jednom od najboljih svjetskih atletskih mitinga, uz brojne druge sadržaje i zasigurno nezaboravno druženje.

 | Autor: PR PR

U subotu 9. rujna svi će finalisti na stadionu SRC Mladost preuzeti startne brojeve, nakon čega ih čeka zajednički ručak. Početak finalnih natjecanja Erste Plave lige 2023 je u 14:30 sati i ona će potrajati do 17:30. Nakon večere svi finalisti će organiziranim prijevozom biti prebačeni na bacalište pokraj zagrebačkih fontana i Nacionalne i sveučilišne knjižnice gdje će pratiti Memorijal Ivana Ivančića, natjecanje najboljih svjetskih bacača kugle.

Svi će finalisti prenoćiti u Zagrebu u nekom od službenih hotela Erste Plave lige. U nedjelju ujutro posjetit će Zoološki vrt Zagreb, nakon čega ih na stadionu Mladosti čeka ručak. Sve do početka 73. Boris Hanžeković memorijala sudjelovat će na radionici izrade navijačkih rekvizita, a u 17.30 sudjelovat će u službenom defileu otvaranja, uz fotografiranje s ambasadorima Erste Plave lige i sudionicima mitinga. Nakon toga će ostati na stadionu i pratiti miting.

U sklopu finala Erste Plave lige bit će 9. i 10. rujna u Zagrebu organiziran i seminar “Zašto djeca sve teže uče? Značaj fizičke aktivnosti za razvoj djece” na kojem će predavač biti svjetski priznati stručnjak dr. Ranko Rajović, šef Katedre za neuroznanost u odgoju i obrazovanju na Pedagoškom fakultetu u Kopru i autora NTC programa učenja kroz igru koji se provodi u 20 država Europe.

 | Autor: PR PR

Ova tema je vrlo aktualna uoči početka nove školske godine i vrlo važna u današnje vrijeme kada internet i društvene mreže nude previše sadržaja koji djeci odvlače pozornost od stvarnog života, pa tako i škole. Termin 9. rujna je popunjen, a za onaj 10. rujna još se možete prijaviti na ovom linku.

Na natjecanjima Erste Plave lige je u dosadašnjih 11 sezona sudjelovalo više od 40.000 učenica i učenika osnovnih škola iz cijele Hrvatske, uz nazočnost oko 100.000 roditelja, profesora, učitelja i trenera. Velik broj djece kojoj je ovo natjecanje bilo prvi susret sa sportom ostala su u atletici ili nekom drugom sportu, što je jedan od glavnih ciljeva Erste Plave lige.

Djeci koja nakon nastupa na Erste Plavoj ligi zavole atletiku dostupni su brojni kvalitetni klubovi poput zadarskog Fortiusa, osječke Slavonije-Žito, varaždinske Slobode, AK Vukovar, AK Medulin, čakovečkog Međimurja, riječkog Kvarnera, zagrebačkog Dinamo-Zrinjevca ili AK Knin.

Tvoja reakcija?