Prvi 243 pregleda 15. prosinca 2021.

Frendice u tvornici parfema: 'Same smo napravile miris!'

U novoj, četvrtoj po redu epizodi JoomBoosova edukativno-zabavnog serijala 'Genijalci', osnovnoškolke i naj frendice Eliza i Lea posjetile su Hrvatsku parfemsku kuću, tvrtku koja se bavi proizvodnjom parfema

"Nas dvije se trenutno bavimo proizvodnjom i prodajom sjajila. To nas zabavlja i usrećuje i mislimo da će nam to u budućnosti dati neke nove prilike, nova iskustva. A ovdje, u ovoj tvornici, smo i da iskusimo kako je to biti u laboratoriju te naučimo sve o procesu proizvodnje parfema", objasnile su najbolje frendice, Eliza i Lea, vidno uzbuđene što će učiti od najboljih domaćih profesionalaca.

 | Autor:

Elizu i Leu ugostio je Tomislav Vrbanec, parfumer u Hrvatskoj parfemskoj kući koji je odgovorio na sva njihova pitanja te im pokazao laboratorij u kojemu nastaju parfemi. Korak po korak im je objasnio cijeli ovaj komplicirani, ali zanimljivi proces.

"Nalazimo se u laboratoriju Hrvatske parfemske kuće. Iz ovog laboratorija izlaze recepture za naše klijente", objasnio je Tomislav djevojkama te im rekao kako se cijena kilograma jednog od najskupljih sastojaka njihovih parfema kreće oko 50 tisuća eura. Nakon što su prošli sve o procesu proizvodnje, prešli su na to kako mlade i talentirane ljude zadržati u Hrvatskoj, kako bi ovdje razvijali svoje vještine.

"Moj savjet mladima je taj da ne budu ograničeni na neka standardna zanimanja koja postoje. Neka razmišljaju malo dalje", poručio je Tomislav mudro.

Djevojke su Tomislavu pokazale jedan svoj proizvod koji su same kreirale, a to je sjajilo za usne kojemu su dale ime 'Shineable'. Oduševio ga je njihov poduzetnički duh koji su krenule razvijati ovako rano.

 | Autor:

"Ja vam se divim. Samo naprijed i siguran sam da ćete uspjeti na svom putu", rekao je Tomislav, oduševljen Elizinim i Leinim proizvodom. 

Nakon što su djevojke predstavile svoj proizvod, Tomislav im je zadao zadatak da same naprave svoju recepturu za body mist. Jedva su dočekale!

"Ja sam vam skratio izbor na dvadesetak sastojaka, s obzirom na to da biste inače same morale birati iz asortimana u kojemu imamo više od deset tisuća različitih vrsta sastojaka. Vaš zadatak je pomirisati mirise i one koji vam se sviđaju staviti na jednu stranu, a one koji vam se ne sviđaju staviti na drugu stranu",  objasnio im je Tomislav. A onda je krenuo mirisni eksperiment.

 | Autor:

"Meni je bilo super i baš mi je bilo lijepo. Iskusila sam nešto novo i ovo mi je definitivno bio najbolji dio cijelog ovog dana", ispričala je Eliza nakon što su ona i Lea same kreirale svoj body mist i time završile svoj posjet Hrvatskoj parfemskoj kući. 

Što su još Lea i Eliza naučile te po čemu je njihov body mist poseban, pogledajte u novoj, ujedno i posljednjoj, epizodi genijalaca na JoomBoos Facebook profilu te na 24sata Oriđiđi Videoteci.

 | Autor:

Tvoja reakcija?