Prvi 499 pregleda 10. srpnja 2021.

Gledajte Ivanu Kovač i Luku Basija na Splitskom festivalu

neo visuals

Uoči večerašnjeg Splitskog festivala, prisjetili smo se najslušanije ovogodišnje pjesme koja se natječe za titulu najbolje na ovom poznatom glazbenom ljetnom natjecanju. Ivana Kovač i Luka Basi imaju najveći hit

Luka Basi i Ivana Kovač, kćerka poznatog hrvatskog pjevača Miše Kovača, napravili su pravi ljetni hit koji je već danima na vrhu svih ljestvica slušanosti, a na YouTubeu je dosad već skupio više od pola milijuna pregleda. Njihova pjesma 'Danas' oduševila je slušatelje u regiji, a večeras će je Ivana i Luka uživo predstaviti na ovogodišnjem izdanju Festivala zabavne glazbe u Splitu.

POSLUŠAJTE PJESMU 'DANAS': 

Ovo je prva suradnja glazbenog zavodnika, Basija, i talentirane Ivane, a dogodila se, kao i sve najbolje suradnje, sasvim slučajno. 

"Nakon dueta s Joletom, Markom Škugorom, Lidijom Bačić, Lanom Jurčević, jednostavno svake godine čekam tko će biti u kombinaciji za sljedeći duet! Kad sam čuo prvi puta pjesmu 'Danas', samo tri imena su mi pala na pamet a pri vrhu je bila upravo Ivana. Njena energija, pozitiva, njezine pjesme, ali i ljubav prema glazbi bili su mi zadivljujući", opisuje Luka svoju prvu glazbenu suradnju s Ivanom.

 | Autor: neo visuals neo visuals

Njegovo oduševljenje dijeli i Ivana, koja nam je priznala u intervjuu da je pristala na duet s Lukom i prije nego je čula pjesmu. Jednostavno je vjerovala da je 'to to'.

"Luka je izuzetan pjevač i ima predivnu boju glasa, što mi se jako sviđa, a i pjesme su mu fantastične. Veliko je zadovoljstvo bilo surađivati s njime. Moj prijatelj Nenad Ninčević, s kojim dugo surađujem, upoznao me s Lukinim producentom i managerom Raayjem. Kad su me pitali bih li snimila duet s Lukom, rekla sam apsolutno DA, i prije nego sam čula kako pjesma zvuči. Jer, jednostavno postoje izvođači na koje odmah reagiraš pozitivno ili negativno. Moja reakcija na Luku bila je odmah pozitivna i čini se da nisam pogriješila. Pjesma je na kraju ispala fantastično. A sad se nadam da će se svidjeti i našoj publici. Mislim da je ovo pjesma koja ostaje zauvijek i koju ne mogu izbrisati trendovi", kaže Ivana.

 | Autor: neo visuals neo visuals

Zanimljive kadrove spota za ovu ljetnu stvar Luka i Ivana u potpunosti su snimili na Hvaru, a u jednom dijelu spota plešu i pjevaju čak i na brodu. Kako to izgleda i zvuči možete pogledati na YouTubeu, a večeras Luku i Ivanu pratite uživo na Splitskom festivalu, gdje će po prvi puta na pozornici izvesti svoju pjesmu 'Danas'.

Tvoja reakcija?