Prvi 1313 pregleda 22. ožujka 2020.

Gledajte predstavu 'Junaci Pavlove ulice' na JoomBoosu

Budite uz JoomBoos YouTube kanal i vratite se u djetinjstvo i školske klupe uz nezaboravne nestašluke junaka iz Pavlove ulice.

U ponedjeljak u 20 sati na JoomBoos YouTube kanalu igrat će se predstava dječjeg klasika 'Junaci Pavlove ulice'. Ova hit predstava Zagrebačkog kazališta mladih nastala je prema pustolovnom romanu Ferenca Molnara 'Junaci Pavlove ulice' koja iz radnje preuzima ideju dječjeg svijeta u malom. U predstavi će glumit polaznici učilišta i gledatelje posjetiti na dječju maštu i radost prema jednostavnom.

Pogledajte premijeru:

Radnja predstave

 | Autor:

U predstavi se prikazuju problemi odrastanja među visokim zgradama koje djeca nemaju puno prostora za neometanu igru. Svoje maštanje dječaci grade u utočištu koje im pruža gradilište jedne pilane. U svom svijetu igre, formirani su kao mala vojska u kojoj se zna tko što radi.  Zna se tko je na vrhu, a tko na dnu hijerarhije.

Dječaci će morati obraniti svoj svijet igre od dječaka koji su puno stariji i koji im ukradu pikule. Dječje vojske uđu u rat iz kojeg će izaći samo jedan pobjednik, no ipak će shvatiti da se uvelike i ne razlikuju i da su obje skupine samo dječaci željni slobode koji imaju isto pravo na prostor u kojem odolijevaju odrastanju. No, ono ih sve sustiže.

Osim 'Junaka Pavlove ulice' kojeg ćete moći pogledati na JoomBoos kanalu, na onom od 24sata mogli ste pogledati i još nekoliko predstava. Među njima i: 'Labuđe jezero', 'Tko pjeva, zlo ne misli', 'Evanđelje' i  'Ero s onoga svijeta'.

 

Predstave na YouTube kanalu nisu namijenjene komercijalnoj upotrebi, emitirat ćemo ih u edukacijske, humanitarne ali i zdravstvene svrhe u suradnji sa Zagrebačkim kazalištem mladih. Naime, svaka izolacija koja podrazumijeva drastično reduciranje socijalnih kontakata može imati negativan utjecaj i na naše na psihičko zdravlje, a umjetnost u takvim situacijama omogućuje ljudima da se s mnogo manje stresa prilagode izvanrednoj situaciji u kojoj su se našli oni i njihove obitelji.

Tvoja reakcija?