Prvi 201 pregleda 18. rujna 2019.

Globalni fenomen GTA V slavi šestu obljetnicu izlaska

Rockstar Games
Globalni fenomen GTA V danas slavi šestu obljetnicu izlaska!

Nominalno peti nastavak megapopularnog Grand Theft Auto serijala debitirao je prije točno šest godina - i odmah ušao u povijest.

Na današnji dan prije točno šest godina izašao je Grand Theft Auto V, još uvijek posljednji nastavak slavnog Rockstarovog serijala akcijskih avantura u otvorenim svjetovima.

Tri tjedna nakon svojeg debija na PlayStationu 3 i Xboxu 360, ovaj se moderni klasik već mogao pohvaliti sa čak sedam Guinnesovih rekorda, uključujući one za najprodavaniju videoigru i najuspješnija prva 24 sata nekog zabavnog proizvoda općenito. Pet godina mukotrpnog razvoja tako se isplatilo Rockstaru preko noći - studio je s GTA V globalno utržio nevjerojatnih 800 milijuna američkih dolara tijekom prvog dana prodaje, a milijardu prihoda probio je već treći dan.

Pogledajte posljednje glasine o GTA 6:

Netom nakon svoje pete obljetnice krajem prošle godine, GTA V također je preuzeo titulu najuspješnijeg zabavnog proizvoda u povijesti čovječanstva.

S preko 110 milijuna prodanih primjeraka i neiscrpnim priljevom besplatnog sadržaja u GTA Online mod, ova crnohumorna, akcijom nabijena avantura u modernoj parodiji Los Angelera i danas je među najigranijim naslovima svijeta na svim ozbiljnim gaming platformama, a prihodi su joj još sredinom 2019. probili zapanjujućih šest milijardi američkih dolara.

Procurila navodna imena glavnih gradova iz GTA VI

Rockstar današnju prigodu nije obilježio nikakvim novim sadržajem, što nije iznenađujuće s obzirom na to kako je krajem srpnja izbacio jednu od najbogatijih, ali i najkontroverznijih ekspanzija za GTA Online do sada. Štoviše, iz američkog giganta ovaj su mjesec čak i ugasili jedan od najpopularnijih internet servisa svojeg globalnog hita - iFruit aplikaciju.

Ista se tako više ne može naći na Microsoftovom Windows Storeu, a povučena je i sa Sonyjeve PlayStation Vita konzole. Android i iOS verzije sveobuhvatne aplikacije i dalje su u ponudi i vjerojatno će ostati u funkciji barem do izlaska nove Grand Theft Auto igre.

O GTA 6 zadnjih je mjeseci napisano već mnogo, a iako se datum izlaska ovog željno priželjkivanog blockbustera i dalje doima daleko, posljednje informacije iz gaming industrije sugeriraju kako će se sljedeći nastavak franšize vratiti u prošlost; možda čak proći i kroz nekoliko era svoje satirične inačice SAD-a, uključujući i barem jedan već dobro nam poznati grad.

Samo za hrabre - 8 najstrašnijih GTA pojava

Rockstar za to vrijeme napokon popušta pritisku svoje radne snage i osigurava bolje radne uvjete svojim najslabije zaštićenim profesionalcima nakon godina "gaženja." 

Globalna gaming zajednica za to vrijeme pomno proučava svaku navodnu glasinu o GTA VI, ma koliko se ona nevjerojatnom činila.

 

Novi broj JoomBoos Videostar magazina je na svim kioscima!

 | Autor:

Tvoja reakcija?