Prvi 24914 pregleda 15. siječnja 2024.

Gotova u 30 minuta: Torta koja je oduševila internet

wypiekibeaty/instagram

Za samo 30 minuta spremite osvježavajuću i prefinu tortu u kojoj će uživati svi za stolom. U slast!

Sastojci - za tijesto:

  • 2 jaja
  • 8 g vanilin šećera
  • 100 g šećera
  • 50 ml suncokretovog ulja
  • 50 g maslaca
  • 340 g brašna
  • 10 g praška za pecivo

Sastojci - za kremu:

  • 200 g kompota od breskvi (ocijeđeni)
  • 400 ml mlijeka
  • 10 g vanilin šećera
  • 1 žumanjak
  • 3 žlice šećera
  • 4 žlice kukuruznog škroba
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • usitnjeni bademi

Postupak:

  1. U veliku zdjelu stavite jaja, vanilin šećer, šećer i ulje te dobro promiješajte pjenjačom. Dodajte maslac te umiješajte. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo te rukama zamijesite tijesto.
  2. Od tijesta odvojite dio te napravite kuglu veličinu šake, omotajte prozirnom folijom pa stavite na 20 minuta u zamrzivač.
  3. Namašćeni okrugli kalup (promjera 24 cm) obložite preostalim tijestom po dnu i malo po rubu.
  4. Narežite breskve na kockice. U lonac ulijte mlijeko, dodajte vanilin šećer, žumanjak i 3 žlice šećera. Zatim dodajte 4 žlice kukuruznog škroba te sve promiješajte pjenjačom da dobijete finu kremu. Ulijte vrhnje za šlag te sve dobro promiješajte pjenjačom. Dodajte usitnjene breskve i dobro ih umiješajte.
  5. Prebacite kremu na tijesto u kalupu pa zagladite. Po kremi naribajte tijesto iz zamrzivača. Po tome pospite listiće badema. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180-200 stupnjeva oko 25 minuta. Izvadite tortu iz pećnice i kalupa te pospite šećerom u prahu.

Originalni recept pronađite na missgastro.

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°