Za samo 30 minuta spremite osvježavajuću i prefinu tortu u kojoj će uživati svi za stolom. U slast!
Sastojci - za tijesto:
- 2 jaja
- 8 g vanilin šećera
- 100 g šećera
- 50 ml suncokretovog ulja
- 50 g maslaca
- 340 g brašna
- 10 g praška za pecivo
Sastojci - za kremu:
- 200 g kompota od breskvi (ocijeđeni)
- 400 ml mlijeka
- 10 g vanilin šećera
- 1 žumanjak
- 3 žlice šećera
- 4 žlice kukuruznog škroba
- 200 ml vrhnja za šlag
- usitnjeni bademi
Postupak:
- U veliku zdjelu stavite jaja, vanilin šećer, šećer i ulje te dobro promiješajte pjenjačom. Dodajte maslac te umiješajte. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo te rukama zamijesite tijesto.
- Od tijesta odvojite dio te napravite kuglu veličinu šake, omotajte prozirnom folijom pa stavite na 20 minuta u zamrzivač.
- Namašćeni okrugli kalup (promjera 24 cm) obložite preostalim tijestom po dnu i malo po rubu.
- Narežite breskve na kockice. U lonac ulijte mlijeko, dodajte vanilin šećer, žumanjak i 3 žlice šećera. Zatim dodajte 4 žlice kukuruznog škroba te sve promiješajte pjenjačom da dobijete finu kremu. Ulijte vrhnje za šlag te sve dobro promiješajte pjenjačom. Dodajte usitnjene breskve i dobro ih umiješajte.
- Prebacite kremu na tijesto u kalupu pa zagladite. Po kremi naribajte tijesto iz zamrzivača. Po tome pospite listiće badema. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180-200 stupnjeva oko 25 minuta. Izvadite tortu iz pećnice i kalupa te pospite šećerom u prahu.
Originalni recept pronađite na missgastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.