Prvi 163 pregleda 18. srpnja 2023.

Groupama osiguranje inicirala akciju edukacije prve pomoći

PR

Groupama osiguranje inicirala je akciju edukacije prve pomoći gdje su građani od strane članova studentske Udruge StEPP imali priliku naučiti tehnike reanimacije, pružanja pomoći u slučaju gušenja ili vanjskih krvarenja te korištenja vanjskoj defibrilatora.

Groupama osiguranje u sklopu humanitarno-sportske manifestacije Gem Set Hrvatska organizirala je radionicu prve pomoći kojoj su se priključili građani Zadra, kao i sportske zvijezde koje sudjeluju na događaju. U dva sata edukacije na platou Dvorane Višnjik, građani su vježbali kako spašavati živote koristeći opremu prve pomoći uz profesionalne alate za vježbanje i simulaciju ozljeda. Radionica je organizirana s ciljem promicanja odgovornosti i usvajanja konkretnih vještina za sigurno i što učinkovitije pružanje prve pomoći.

 | Autor: PR PR

Uključivanje Groupama osiguranja u manifestaciju Gem Set Hrvatska dio je globalne kampanje Groupama grupe kroz koju građanima u 11 država na tri kontinenta gdje posluje želi omogućiti besplatnu edukaciju prve pomoći. U skladu s tom inicijativom, Groupama je pokrenula akciju i u Hrvatskoj, gdje je kao lokalnog partnera pronašla studentsku Udrugu StEPP. Radionica u sklopu manifestacije u Zadru je prva u nizu, a u planu je nakon ljetnog perioda u ostatku Hrvatske provesti još nekoliko edukacija.

 | Autor: PR PR

„Imamo velike planove nastaviti s ovim edukacijama i na drugim lokacijama diljem Hrvatske. Smatramo da je znanje prve pomoći naša građanska i moralna dužnost da pomognemo kada je najpotrebnije. Želimo da što veći broj građana ima dovoljno znanja da u tom cilju pruži adekvatnu prvu pomoć“, izjavio je Sanel Volarić, predsjednik Uprave Groupama osiguranja.

 | Autor: PR PR

 | Autor: PR PR

"Edukacije ovog tipa itekako su važne za zajednicu, pa tako i u svijetu sporta. Zato nas iznimno vesele ovakvi projekti koje ostvarujemo u partnerstvu s Groupama osiguranjem, gdje u sklopu manifestacija poput humanitarnog projekta Gem Set Hrvatska imamo priliku omogućiti širenje znanja prve pomoći svim građanima koje ih posjećuju. Zdravlje i sigurnost trebaju biti na prvom mjestu“, izjavio je David Milić, voditelj Zaklade Marin Čilić.

 | Autor: PR PR

Građani Zadra su se na samoj edukaciji iskušali u tehnikama kardiopulmonalne reanimacije (KPR) uz korištenje vanjskog defibrilatora (AVD) za reanimaciju otkucaja srca, kao i u pružanju prve pomoći za slučajeve gušenja i velikih vanjskih krvarenja. Kako bi radionica bila interaktivnija, a znanje pamtljivije, polaznicima su bile dostupne lutke za trening prve pomoći i masaže srca kako bi se što realističnije simulirali scenariji u kojima je potrebna prva pomoć. „Toplo se nadamo da će se polaznici sada osjećati sigurnijima pristupiti drugim sugrađanima u pružanju prve pomoći kako bi naša svakodnevica bila sigurnija. Hvala Groupama osiguranju što su prepoznali potencijal i rad naše Udruge, i izrazito smo sretni što imamo priliku educirati građane u vještinama koje bi jednog dana mogle sačuvati ljudske živote“, izjavio je Matej Črep, predsjednik Udruge StEPP.

Tvoja reakcija?