Prvi 4088 pregleda 13. rujna 2018.

Grudnjak i gaćice: Ovo su nazivi mjesta u gradova u Hrvatskoj

Špičkovina
Cool redakcija

Misliš da te zezamo? Ni najmanje... Ova mjesta zbilja postoje i to upravo kod nas

BABINA GUZICA

Riječ je o malom otoku u sklopu Nacionalnog parka Kornati na kojem apsolutno nitko ne živi. Teoretski, to se ni ne može nazvati mjestom, ali svi moraju priznati da ne postoji bolji način za započeti ovaj popis. Ne zna se kako je ovaj otok dobio ime, ali nam je drago da je jer nas je dobro nasmijao!

GRUDNJAK I GAČICE

Kad vam dosadi Babina guzica i poželite s mora otići na kontinent, skoknite do Grudnjaka i Gačica. To su mjesta u općini Zdenci te u sastavu grada Ivanca. Dok je prema zadnjem mjerenju u Grudnjaku živilo svega 13 stanovnika, u Gačicama se smjestilo njih čak 355.

Gačice su svoje ime dobile na vrlo zanimljiv način. Ako je vjerovati legendi, tijekom svojih osvajanja Turci su stigli i do ovog malenog mjesta, ali su ih hrabri stanovnici uspjeli potjerati. Bježeći iz ovog mjesta Turci su nosili svoje gaće na štapovima. I naravno, najlogičnije je bilo dati mjestu ime koje nosi i danas.

ŠPIČKOVINA

Zahvaljujući našem političaru Zoranu Milanoviću, Špičkovina je postala mjesto za koje znaju apsolutno svi u Hrvatskoj. Naselje u kojem živi oko 800 stanovnika nalazi se u blizini Zaboka, a kako je dobilo ime bolje da vam ne otkrivamo. Priča baš i nije osobito pristojna :)

ČINGI-LINGI

Popis iz 2011. godine kaže kako u Čingi-Lingiju živi čak devetero ljudi. Mjesto se nalazi u općini Molve te, pomalo nevjerojatno, ali svima koji žive u okolici Bjelovara je vrlo atraktivno ljetovalište. Naime, svi znaju za istoimeno jezero na kojem se vrlo rado brčkaju.

VELIKO SVINJIČKO

Gotovo 300 ljudi stanovnika ima ovo simpatično mjesto smješteno u blizini Siska. Vjerujemo kako je naziv dobilo zbog nekadašnjeg tradicionalnog uzgoja svinja na ovom području, ali zbog čega god da je dobilo ime, nama je urnebesno. 

GORNJE I DONJE CJEPIDLAKE

Dok u Donjim Cjepidlakama živi svega troje ljudi, u Gornjim Cjepidlakama se odlučilo smjestiti čak njih 46. Oba mjesta se nalaze na području Bilogore.

GORNJE I DONJE GNOJNICE

Ova mjesta nažalost ne zvuče ni malo privlačno, a možda upravo to i odbija potencijalne stanovnike. Naime, u oba mjesta živi po svega 20ak stanovnika. Za ova mjesta u okolici Cetingrada također se (nažalost) ne zna kako su "zaslužili" svoja urnebesna imena.

Došlo je vrijeme za Totalni JoomBoos! Pripremi se jer 21. listopada JoomBoos organizira najveći spektakl u regiji.

Samo za tebe, JoomBoos dovodi jednu od najpoznatijih svjetskih YouTube zvijezda, a uskoro ćeš saznati i koga.

Osim toga, moći ćeš se družiti s najpoznatijim YouTuberima u regiji uz bogat cjelodnevni program. 

Više informacija o cijelom spektaklu možeš vidjeti OVDJE.

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve