Prvi 464 pregleda 06. ožujka 2020.

Hana Huljić spremila je pravu glazbenu poslasticu!

PR/Boris Poljičanin

Mlada glazbenica Hana Huljić predstavlja svoju treću pjesmu 'Sedmo nebo'. Nakon debitantske pjesme 'Alisa', drugog uratka naziva 'Noć bez snova', i treću u nizu pjesmu Hana potpisuje kao kantautor.

"Pjesmu sam jedno ljeto smislila u vožnji i odmah snimila na diktafon da je ne zaboravim. Riječ 'rođendan' koju je netko tada spomenuo na radiju nesvjesno me inspirirala i odmah sam otpjevala refren", priča Hana.

Pjesma je snimljena i na engleskom i na hrvatskom

I ova je pjesma objavljena na dva jezika – hrvatskom i engleskom – na kojem nosim naziv ‘Birthday’ - jer je ova magistra kompozicije i glazbene teorije pjesmu prije svega zamislila na engleskom jeziku.

 | Autor: PR/Boris Poljičanin PR/Boris Poljičanin

 | Autor: PR/Boris Poljičanin PR/Boris Poljičanin

S obzirom na to koliko joj je blisko strano glazbeno tržište koje istražuje već nekoliko godina nastupajući kao vokal u timu Maksima Mrvice na turnejama diljem svijeta, to je sasvim razumljivo!

"Nakon što je pjesma nastala, slijedila je dvomjesečna turneja po Kini te je pjesma zapravo tamo i završena. Zanimljiva je priča kako sam je dovršila zajedno s aranžerom Richardom Raynerom - svirajući na gumenoj kineskoj klavijaturi groznog zvuka koju sam nosila sa sobom, u improviziranom studiju, a pjevala sam između tri jastuka kojima smo obložili snimač na mobitelu. Sve to bilo je tako spontano i nisam očekivala da će on već sutradan u autobusu napraviti aranžman na tu snimku", ispričala je anegdotu mlada glazbenica.

Hrvatski tekst napisala je uz maminu pomoć

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

New song- premiere tomorrow🕛 #Birthday #SedmoNebo

Objavu dijeli Hana (@hana.huljic)

Hana Huljić za englesku verziju 'Birthday' potpisuje glazbu i tekst, dok je za tekst hrvatske verzije ‘Sedmo nebo’ pomoć imala od mame - Vjekoslave Huljić.

 | Autor: PR/Boris Poljičanin PR/Boris Poljičanin

Za pjesmu ‘Sedmo nego’ snimljen je i spot koji je Hana dugo smišljala i pripremala te izrađivala sve potrebno za njega i dala, kako kaže, cijelu sebe u tu posebnu priču.

Kako se vama sviđaju pjesma i spot?

Tvoja reakcija?