Prvi 367 pregleda 06. ožujka 2020.

Hana Huljić spremila je pravu glazbenu poslasticu!

PR

Mlada glazbenica Hana Huljić predstavlja svoju treću pjesmu 'Sedmo nebo'. Nakon debitantske pjesme 'Alisa', drugog uratka naziva 'Noć bez snova', i treću u nizu pjesmu Hana potpisuje kao kantautor.

"Pjesmu sam jedno ljeto smislila u vožnji i odmah snimila na diktafon da je ne zaboravim. Riječ 'rođendan' koju je netko tada spomenuo na radiju nesvjesno me inspirirala i odmah sam otpjevala refren", priča Hana.

Pjesma je snimljena i na engleskom i na hrvatskom

I ova je pjesma objavljena na dva jezika – hrvatskom i engleskom – na kojem nosim naziv ‘Birthday’ - jer je ova magistra kompozicije i glazbene teorije pjesmu prije svega zamislila na engleskom jeziku.

 | Autor: PR PR

 | Autor: PR PR

S obzirom na to koliko joj je blisko strano glazbeno tržište koje istražuje već nekoliko godina nastupajući kao vokal u timu Maksima Mrvice na turnejama diljem svijeta, to je sasvim razumljivo!

"Nakon što je pjesma nastala, slijedila je dvomjesečna turneja po Kini te je pjesma zapravo tamo i završena. Zanimljiva je priča kako sam je dovršila zajedno s aranžerom Richardom Raynerom - svirajući na gumenoj kineskoj klavijaturi groznog zvuka koju sam nosila sa sobom, u improviziranom studiju, a pjevala sam između tri jastuka kojima smo obložili snimač na mobitelu. Sve to bilo je tako spontano i nisam očekivala da će on već sutradan u autobusu napraviti aranžman na tu snimku", ispričala je anegdotu mlada glazbenica.

Hrvatski tekst napisala je uz maminu pomoć

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

New song- premiere tomorrow🕛 #Birthday #SedmoNebo

Objavu dijeli Hana (@hana.huljic)

Hana Huljić za englesku verziju 'Birthday' potpisuje glazbu i tekst, dok je za tekst hrvatske verzije ‘Sedmo nebo’ pomoć imala od mame - Vjekoslave Huljić.

 | Autor: PR PR

Za pjesmu ‘Sedmo nego’ snimljen je i spot koji je Hana dugo smišljala i pripremala te izrađivala sve potrebno za njega i dala, kako kaže, cijelu sebe u tu posebnu priču.

Kako se vama sviđaju pjesma i spot?

Tvoja reakcija?