Prvi 1020 pregleda 21. travnja 2021.

Heroj iz Indije: Spasio dijete ispred nadolazećeg vlaka

Ministry of Railways/Twitter

Video iz Indije brzo je obišao svijet, a prikazuje heroja koji je spasio dijete s tračnica par sekundi prije dolaska vlaka.

Mayur Shelkhe je prometnik iz Indije čiji je hrabri čin otopio srca diljem svijeta. Indijsko Ministarstvo je podijelilo snimku nadzornih kamera koja prikazuje spašavanje šestogodišnjeg djeteta s tračnica, piše Her.

Dijete je šetalo s majkom u postaji Vangani na Mumbajskom odjelu Centralne željeznice. U jednom trenutku je palo na željeznicu i nije se moglo popeti natrag na stanicu ni uz pomoć majke. Mayur je brzo dotrčao i podignuo dijete pa skočio k njemu trenutak prije nego je željeznicom prohujao vlak.

Prometnik je rekao za Mid-Day Newspaper da dijete ne bi preživjelo, odnosno uspjelo se popeti da nije brzo reagirao: "Vidio sam kako je dijete palo na tračnice. Nije bilo vremena za razmišljanje i jedini cilj mi je bio stići do djeteta i spasiti ga", rekao je.

Ministarstvo ga je nazvalo 'Dobrim Samaritancem'

"U postaji Vangani, gospodin Mayur spasio je dijete u posljednji tren. Riskirao je vlastiti život kako bi spasio djetetov. Pozdravljamo i divimo se njegovom činu, hrabrosti i posvećenosti poslu."

Ovom prometniku su zapljeskale i kolege, a ministarstvo će mu dodijeliti nagradu za humanost

Predivno, ovo je pravi heroj!

Tvoja reakcija?