Prvi 175 pregleda 23. studenoga 2023.

Hit sportsko natjecanje se vraća u novom ruhu!

PR

Popularno studentsko natjecanje u igranju video igara ušlo je u svoju jubilarnu petu sezonu. Novi fakulteti, nova rivalstva i preko 350 studenata u borbi za titulu najboljeg studentskog esport tima

Početak svake akademske godine ujedno označava i početak aktivne pripreme studenata za novu sezonu nadolazećih esport natjecanja. Jedno od njih je i studentsko natjecanje pod nazivom Student Esports Tournament poznatije kao SET. Nova sezona ovog elitnog studentskog natjecanja najavljena je u sklopu pub kviza na kojem su studenti imali prilike pokazati svoje znanje o esportu, omiljenim video igrama, ali i saznati svoje protivnike i raspored grupa unutar kojih će se natjecati.

 | Autor: PR PR

Osim što je izvlačenje grupa po prvi puta održano uživo, peta sezona SET-a donosi i neke od velikih promjena u strukturi samog natjecanja. S ciljem unaprjeđenja kvalitete i na temelju prikupljenih informacija igrača i gaming zajednice, SET je prestao biti pentatlon. U rosteru igara nove sezone svoje mjesto pronašle su četiri poznate video igre, a to su Rocket League, Valorant, CS2 i League of Legends.

Isto tako, prijave za novu sezonu bile su otvorene svim sveučilištima i veleučilištima diljem Hrvatske, a ne samo onim tehničkog usmjerenja kao što je bio slučaj proteklih sezona. Velika novost je također da svaka esport sekcija prijavljenih fakulteta odabire poseban tim za svaku od igara. SET je tako postao dostupniji značajno većem broju studenata, a uvedene promjene kao glavni zadatak imaju podići razinu kompetitivnosti, ali i samim igračima i njihovim fanovima pružiti maksimalno iskustvo sudjelovanja.

 | Autor: PR PR

U ponedjeljak 13. studenog, započele su off-stream kvalifikacije, a u narednih nekoliko tjedana svi prijavljeni timovi imat će priliku pokazati svoj skill i zaslužiti prolaz među najboljih 8. Upravo oni najbolji, početkom iduće godine, tijekom Playoffs dijela natjecanja, prezentirat će se publici koja vjerno prati prijenose uživo putem službenog Twitch kanala Student Esports Tournamenta.

 | Autor: PR PR

Titula pobjednika kao i svake sezone, pripast će timu koji osvoji najveći broj bodova u svim igrama, a uz prestižnu titulu najboljih, studenti će uživati i u nagradama brojnih partnera i prijatelja natjecanja, a oni su ProGame, Fini-Mini Noodles, McDonald’s, Fury Studios, Span, Philips OneBlade, Links i Hisense. Osim toga, SET predstavlja i nacionalne kvalifikacije za tri prestižna studentska europska natjecanja - UEMasters, Unirocketeers i Faceit Collegiate. Dakle, oni najbolji u League of Legends, Rocket League i CS2 disciplini dobit će priliku natjecati s ponajboljim europskim studentskim timovima.

Za sve aktualne informacije posjetite službenu stranicu natjecanja, ali i zapratite društvene profile Student Esports Tournamenta i ostanite up-to-date s napetom akcijom na virtualnim terenima!

Tvoja reakcija?