Prvi 393 pregleda 27. ožujka 2019.

Hoćete se odazvati? Orešković pozvala studente na izbore

Jučer i danas se na sveučilištu u Zagrebu održavaju izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica

Dalija Orešković, predsjednica stranke START očigledno pomno prati i zbivanja u studenstkom svijetu i ne samo to. Orešković aktivno poziva sve studente da sudjeluju u glasanju i da na taj način utječu na vlastitu budućnost. Snimila je video zajedno sa svojim kolegama iz stranke u kojem potiču studente da izađu na izbore te je isti objavila na Facebooku. 

"Ljudi, nemojte dopustiti da stvari ostanu iste, nema promjene u društvu bez promjena na fakultetima. A ona ovaj put ovisi o vama", poručila je. Studenti mogu birati kandidate između dvije neformalne liste: Sveučilišna lista Studenti za studente i Sveučilišna lista Zajedno. Glasanje traje do večeras u 20 sati. 

Na pomolu još jedan prosvjed za klimu

A još jedan način i priliku da utječu na svoju budućnost svi studenti, učenici i oni koji imaju potrebu podići svoj glas za nešto važno, imat će na još jednom prosvjedu za klimu koji će se održati u petak. 'School Strike 4 Climate' ponovo uzima zamah. Prosvjed koji se na globalnoj razini održao prije dva tjedna na inicijativu Šveđanke Greta Thunberg (16), ne staje na tome. Cilj prosvjeda je osigurati bolju budućnost koje, nažalost neće biti ako se tako nastavimo odnositi prema okolišu. Zato pripremite rekvizite i izađite na prosved! Prosvjed će, kao i prije dva tjedna, krenuti s Europskog trga u 12.30 sati, a detalji će biti objavljeni na Facebook stranici, piše Srednja.hr

 | Autor: screenshot screenshot

Prisjetimo se, i Ema Luketin je prije dva tjedna prosvjedovala. Bravo Ema!

POGLEDAJ NOVI VIDEO NA JOOMBOOSU:

Zanima te zašto je Petrino YouTube ime SaamoPetraa? Saznaj u novoj knjizi koja je u prodaji na Žutom kliku, kioscima Tiska i knjižarama! 

 | Autor:

 

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    super je ovo za klimu!!