Prvi 293 pregleda 17. prosinca 2016.

Horor priča poznate manekenke: 'Zbog tampona su mi amputirali nogu'

Lauren

Prije tri godine skoro je umrla zbog sindroma toksičnog šoka, uzrokovanog korištenjem tampona

Lauren Wasser uspješno se bavila manekenstvom u kojem su joj predviđali blistavu karijeru. Njezine su fotografije krasile naslovnice brojnih časopisa, a kalendar joj je bio pretrpan budućim angažmanima. S modom se prvi put susrela u dobi od samo dva mjeseca. Tada se, zajedno s mamom, pojavila u talijanskom izdanju Voguea. U modi je vidjela svoju budućnost te je zbog nje napustila i školovanje. 
Ipak, sve se promijenilo jedne večeri prije tri godine.

Tog se dana osjećala pomalo loše i pomislila je kako će sigurno dobiti gripu pa je odlučila otići doma i dobro se odmoriti. Kako je imala mjesečnicu, promijenila je tampon i legla u krevet.
Iduća stvar koje se sjeća su udarci po vratima. Njezina je mama pozvala policiju jer se zabrinula što joj se kći ne javlja. Ipak, policajcu nije bilo sumnjivo što je Laurenin stan zaudarao na fekalije njezinog psa koji je u očaju obavljao nužnu po cijelom stanu. Obavijestio ju je da se javi mami i jednostavno otišao.

- Nazvala sam je i rekla joj da se samo želim vratiti u krevet te da ću je zvati opet ujutro. To je posljednje čega se sjećam - ispričala je Lauren.

Sutradan je njezina mama opet poslala policiju i Laureninog prijatelja da provjere što se događa. Zahvaljujući tome Lauren je danas živa.

Lauren | Autor: Instagram Instagram

Zatekli su je kako nepomično leži i hitno je prevezli u bolnicu gdje su liječnici zaključili da bi, da nije tada došla, za desetak minuta bila mrtva.
Otkazali su joj unutarnji ograni i doživjela je srčani udar. Brzo su shvatili da je riječ o sindomu toksičnog šoka (TSS) koji je nastao zbog upotrebe tampona izrađenog od sintetičkog materijala. U takvom okružju, bakterija stafilokok (koja je preduvijet za TSS) brzo se razvija.

Manekenka je stavljena u medicinski izazvanu komu i za nju više nisu postojale optimistične prognoze.
Stanje je bilo toliko loše da su svi njeni prijatelji odlučili doći u bolnicu da se oproste s njom. Red se širio čak i izvan bolnice. 
Ipak, Lauren se probudila, ali vijesti nisu bile naročito sretne.

Infekcija je prerasla u gangrenu koja je sa sobom donijela i nesnosne bolove.
Na žalost, morali su joj amputirati desnu nogu ispod koljena, a na lijevoj je izgubila prste.

Lauren | Autor: Olivia Rodrigo Instagram Olivia Rodrigo Instagram

- Željela sam se ubiti kad sam došla kući. Odjednom nemam nogu, u kolicima sam, ne mogu hodati ni otići sama u kupaonicu. Osjećala sam se kao da sam u zatvoru - rekla je Lauren. 

Jedini razlog zašto to i nije učinila je bio njezin brat koji je tada imao svega 14 godina. Nije željela da jednoga dana dođe doma i pronađe je mrtvu.

- Kada preživite ono što sam ja preživjela i ostanete bez jedne noge, naučite cijeniti svoj život. Ipak, nakon što shvatite da život kakav ste nekada imali više ne postoji, jako je teško pronaći snagu za borbu koja je pred vama. Morala sam ponovno pronaći sebe i naučiti voljeti svoje novo tijelo - ispričala je hrabra manekenka.

Lauren | Autor: Instagram Instagram

Liječnici se boje da će se Lauren u idućih dvadesetak godina morati podvrgnuti novim amputacijama, ali da je imala nevjerojatnu sreću što je preživjela. Još dok je bila u bolnici, njezina je mama odlučila tužiti kompaniju Kimberly - Clark, proizvođača Kotex tampona, čija je upotreba manekenku zamalo koštala života.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?