Prvi 163 pregleda 14. listopada 2019.

Hrvatski školarci odnijeli kući više od 30.000 kuna!

Marin Tironi/Pixsell

Velikim finalom u Zagrebu je u subotu završilo Esports prvenstvo Hrvatske. Više od 30 natjecatelja koji su predstavljali obrazovne institucije u Republici Hrvatskoj borilo se u FIFA-i, Lol-u i Fortniteu za nagrade.

"Osjećaj je odličan, ali iskreno, očekivao sam pobjedu, jedino s tim stavom možeš doći do uspjeha. Teško je opisati koliko sam sretan", ispričao je za LVL8. Danijel Roglić nakon pobjede na FIFA ljestvici na finalu Esports prvenstva Hrvatske u organizaciji Lvl8.-a i UVI Playa.

Pogledajte video finala:

Prvo mjesto na League of legends ljestvici osvojio je FOI.

"Ove godine smo se već natjecali na sveučilišnom esports natjecanju i osvojili ga, to nam je dalo puno samopouzdanja i očekivali smo pobjedu. Čestitao bih protivnicima, drugi meč je bio stvarno napet", rekao je Jesper77, kapetan FOI-ja.

"Trudili smo se tijekom kvalifikacija, imali smo i sreće u jednu ruku, svaka čast ekipama koje su se natjecale tu s nama. Nagradu ćemo vjerojatno potrošiti na stolac ili monitore", prokomentirao je uspjeh svog tima Arcadex, jedan od osnivača F5 Esports tima koji je predstavljao Hotelijersko turističku i ugostiteljsku školu iz Pule i odnio prvo mjesto u Fortniteu.

Iduća sezona 2020.

Esports prvenstvo Hrvatske je natjecanje u videoigrama za polaznike obrazovnih institucija u Republici Hrvatskoj, a posebnost mu je to što je svatko tko se plasirao u finale kroz dva mjeseca kvalifikacija kući odnio nekakvu nagradu. Za League of legends nagrada je iznosila 7.000 kuna, za Fortnite 5.000 kuna, za FIFA-u 3.000 kuna, a oni koji nisu osvojili prvo mjesto, pehar i financijsku nagradu, kući su odnijeli gaming periferiju. Natjecanje se odvilo s tako vrijednim nagradnim fondom a bez ikakvih kotizacija zahvaljujući partnerima prve sezone Esports prvenstva Hrvatske, Coca Coli, Krašu, Trikoderu, Makro Mikru i Pizz'upu.

Mnoštvo nagrada podijeljeno je i publici. Sretni gledatelji su osvojili dvije Playstation konzole i deset gamepadova.

Lvl8. je već najavio iduću sezonu u prvoj polovici 2020. godine.

 

 Prijavi se na prvi hip-hop talent show u regiji, Rap Camp, i postani rap zvijezda! Od rime napravi ime i osvoji ugovor u vrijednosti od 100.000 kuna. Požuri, jer prijave traju još samo danas!

 | Autor:

Tvoja reakcija?