Prvi 8 pregleda 21. ožujka 2016.

Hrvatsku će na Eurosongu predstavljati olujno nebo izvan Hvara

Nina Kraljić

Nakon što je Nina Kraljić predstavila pjesmu s kojom će nastupiti na prestižnom natjecanju, sada je otkrila i spot s kojim će nas predstavljati

Hrvatska predstavnica na ovogodišnjemu natjecanju za pjesmu Eurovizije Nina Kraljić objavila je danas promidžbeni videospot za pjesmu 'Lighthouse'. Za potrebe su promidžbenoga videospota odabrani dijelovi filma 'Hvar – into the storm' čiji su autori Mario Romulić i Dražen Stojčić iz Osijeka.

Autori su filma dvije godine proveli snimajući nebo iznad otoka Hvara kako bi uhvatili prizore oluje iznad otoka koji u prosjeku ima 2726 sunčanih sati godišnje. Kadrovi su, koje su snimili na Hvaru te manjim dijelom na Braču i Biokovu, uistinu spektakularni, a u filmu su reproducirani tehnikama slow motion i time lapse. U dvogodišnjemu su razdoblju snimili više od 350 000 fotografija, a za film je odabrano 10 000 najljepših.  

- Pod pjesmu Lighthouse i Ninin impresivni vokal podvukli smo zaista senzacionalno remek-djelo produkcije Romulić & Stojčić na prijedlog montažera Hrvatske radiotelevizije Hrvoja Mršića koji je, uz budno oko redatelja Tihomira Žarna, učinio nekoliko ritmičkih zahvata na snimci. Odabrane su snimke Hvara jer je on zaista jedan od najljepših hrvatskih otoka - izjavio je voditelj HRT-ova tima za natjecanje za pjesmu Eurovizije (ESC) Željko Mesar i dodao kako je uvjeren da će video izazvati veliko zanimanje.

Video je do sad pregledan više od 11 tisuća puta, a oduševljena publika ga ne prestaje hvaliti. Ipak, na službeni spot za Nininu pjesmu morat ćemo pričekati do početka travnja.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?