Prvi 831 pregleda 31. siječnja 2023.

"Hvala dragom Bogu" Svi pričaju o ovom diplomskom

Pixsell

"Najviše hvala dragome Bogu koji me jedini može istinski razumjeti. Hvala na svim darovima koje sam primila i raspakirala, pa čak i onim koje još nisam otvorila..." piše u uvodnom dijelu studentica

Diplomski rad jedne studentice s Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu postao je hit na društvenim mrežama. Tema rada je Biblija, a naslov glasi "Osvrt na tehničke materijale u Bibliji."

Ističe da Bibliji, kao vrlo specifičnoj knjizi, treba pristupiti na poseban način. Važno je uočiti nakanu s kojom je napisana, prilike u kojima i za koje je nastala, njezin povijesni, zemljopisni, socijalni i religiozni kontekst

U uvodu se zahvaljuje profesorici mentorici koja joj je, kako piše, dodijelila temu, drugim profesorima, obitelji i prijateljima, ali i Bogu.

"A najviše hvala dragome Bogu koji me jedini može istinski razumjeti. Hvala na svim darovima koje sam primila i raspakirala, pa čak i onim koje još nisam otvorila, ali život tek kreće, biti će vremena. Hvala na svemu što si mi stavio na put i što sam prošla jer me to učinilo boljom, snažnijom i odlučnijom osobom. Veselim se svemu što me iščekuje u budućnosti jer znam da život s Tobom je zabavniji i lakši. Spremna krenuti u nove pustolovine", napisala je.

Ističe da Bibliji, kao vrlo specifičnoj knjizi, treba pristupiti na poseban način.

Važno je uočiti nakanu s kojom je napisana, prilike u kojima i za koje je nastala, njezin povijesni, zemljopisni, socijalni i religiozni kontekst.

Između ostalog u radu navodi spominjanje sumpora.

"U Bibliji se 15 puta spominje sumpor i uvijek je njegovo spominjanje povezano s Božjom presudom, podzemljem i smrću", piše.

Diplomski rad možete pročitati OVDJE

Tvoja reakcija?