Prvi 973 pregleda 11. listopada 2019.

I youtuberi podržali profesore u štrajku!

zenski svijet/instagram

Cirkularni štrajk u hrvatskim školama, koji je krenuo jučer, traje i dalje. Danas se održava u četiri županije gdje učenici trenutno nemaju nastavu. Prosvjetni radnici na štrajk su se odlučili nakon što je Vlada odbila zahtjeve sindikata za povećanjem koeficijenata plaća od šest posto. Mi smo pitali youtubere što misle o ovoj situaciji. Zanimalo nas je podržavaju li prosvjetne radnike u štrajku. Evo što su nam rekli.

Marco Cuccurin

 | Autor: marcocuccurin/YouTube marcocuccurin/YouTube

"Smatram da je štrajk u školama potpuno opravdan. Profesori nas cijeli život uče dobrim stvarima o životu. Suludo je uopće pričati o novcu, znanje je neprocjenjiva stvar. Mislim da stvarno zaslužuju više, zar ne?", napisao je Marco na Instagramu.

Bruno Lukić

 | Autor: brunolukic/Instagram brunolukic/Instagram

"Razumijem zašto štrajkaju. Njihova je zadaća obrazovati i odgojiti djecu, što nije nimalo lako. Za to dobivaju definitivno premale plaće. Po meni, treba doći do velikih promjena", kaže Bruno.

Svenky

 | Autor: svenkranzelic/Instagram svenkranzelic/Instagram

"Djeca u školi napreduju, uče i odrastaju. Sve to zahvaljujući profesorima. Od kvalitetnog profesora ili nastavnika možeš naučiti puno više nego što gradivo i sustav zahtijevaju. U našoj su državi neki preplaćeni, a neki potplaćeni. Nastavnici i profesori spadaju u ovu drugu skupinu, nažalost. Tako ne bi trebalo biti i trebalo bi se pravednije rasporediti ono što imamo, resurse. Iz tog razloga je vrlo važno da ih podržimo u njihovim zahtjevima, u njihovoj borbi, u njihovom štrajku", obrazložio je Sven.

A što vi mislite o štrajku? Podržavate li svoje učitelje i profesore?

 

Sve informacije o štrajku pratite na 24sata.

 

Krenule su prijave za prvi hrvatski hip hop talent show - Rap Camp. Prijavi se i postani rap zvijezda, od rime napravi ime i osvoji ugovor u vrijednosti od 100.000 kuna. Požuri, jer prijave traju do 14. listopada.

 | Autor:

Tvoja reakcija?