Odličan umak od feta sira i brusnica koji se obično poslužuje uz krekere ili pak prženi kruh
Sastojci:
- 60 ml soka od naranče
- žličica narančine korice
- 2 žlice meda
- 1 šalica smrznutih brusnica
- timijan
- 170 g feta sira
- 1 režanj češnjaka
- 170 g krem sira
- prstohvat crvene paprike
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice pistacija
Priprema:
U manjoj posudi, na srednjoj vatri, pomiješaj sok od naranče i 1 žlicu meda te pusti da zavrije Dodaj zamrznute brusnice i listiće svježeg timijana (sa 1 grančice) i vrati na vatru.
Smanji vatru na srednje slabu i kuhaj, uz povremeno miješanje dok se brusnice ne počnu raspadati i puštati sok, 7-8 minuta. Umiješaj narančinu koricu i stavi sa strane da se ohladi.
Feta sir izvadi iz tekućine, te ga natrgaj i obaci u blender ili multipraktik. Dodaj feti sitno nasjeckani ili zdrobljeni češnjak i pahuljice crvene paprike te blendaj dok se feta ne raspadne u sitne mrvice. Dodaj krem sir i blendaj dalje dok ne dobiješ jednoličnu kremu. Tijekom blendanja dodaj ostatak maslinova ulja i blendaj dalje dok se sve ne sjedini.
Umak od feta sira prebaci u zdjelicu, preko njega stavi umak od brusnica i pospi grubo nasjeckanim tostiranim pistacijama te prelij preostalom žlicom meda. Posluži uz krekere ili prženi kruh.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.