Želite iskoristiti sezonu tikvica, ali vam je ponestalo ideja za pripremu ukusnih jela? Imamo rješenje za vas!
Pita od tikvica idealna je kao toplo predjelo, ali i kao lagani ručak tijekom ljetnih dana.
Sastojci:
- 2 žlice maslaca
- 4 šalice tanko narezanih tikvica
- 1 šalica sjeckanog crvenog luka
- 2 žlice peršina
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice papra
- 1/4 žličice češnjaka u prahu
- bosiljak
- origano
- 2 jaja, dobro istučena
- 2 šalice mozzarelle
- 2 žličice senfa
- 1 lisnato tijesto
Postupak:
- Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
- Maslac rastopite na tavi na laganoj vatri. Dodajte crveni luk i tikvice koje ste prije toga ocijedili od viška vode, oko 6 do 8 minuta povremeno miješajući dok ne omekšaju. Dodajte peršin, sol, papar, češnjak u prahu, bosiljak i origano.
- U zdjeli pomiješajte jaja i sir. Dodajte povrće te lagano miješajte dok se ne poveže.
- Razvucite lisnato tijesto na veličinu kalupa za pečenje. Lagano vilicom izbodite tijesto. Premažite ga senfom. Izlijte smjesu ravnomjerno po tijestu.
- Pecite oko 20 minuta (dok nož zaboden u tijesto ne izađe čist). Ako je potrebno, zadnjih 10 minuta prekrijte rub kore papirom za pečenje da spriječite da zagori.
- Pitu pustite da odstoji 10 minuta prije posluživanja.
Originalni recept pronađite na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.