Prvi 20 pregleda 11. svibnja 2016.

Idemo do pobjede - Nina kraljice!

nina kraljic
Pixsell
Idemo do pobjede - Nina kraljice! Idemo do pobjede - Nina kraljice!

Nakon sedam godina Hrvatska je napokon u finalu Eurosonga

Hrvatska predstavnica Nina Kraljić izvest će pjesmu "Lighthouse" i u finalu 61. Eurosonga u Stockholmu. Sreća, uskićenje, radost! Hrvatska je napokon u finalu! U subotu će nastupiti 10 finalista, koji su izabrani u utorak navečer. 

- Sad samo još malo u šoku. Nažalost, bilo je ljudi u Hrvatskoj koji nisu htjeli da uspijemo, eto im sada. Uistinu smo htjeli ući u finale jer Hrvatske u njemu nije bilo već sedam godina. Jako sam ponosna na nas, na moj tim, na moje ljude, na sve što smo učinili i sve koji su mi dali podršku - rekla je Nina Kraljić na konferenciji za novinare nakon polufinala.

 Osim hrvatske predstavnice, u finale su se plasirali i predstavnice i predstavnici Azerbajdžana, Rusije, Nizozemske, Mađarske, Austrije, Armenije, Češke, Cipra i Malte.  

Nina Kraljić, koju javnost poznaje i kao pobjednicu prve sezone HRT-ova showa "The Voice – Najljepši glas Hrvatske", nastupila je peta od ukupno 18 nastupa koliko ih je bilo u prvom polufinalu. 

Uz Ninu Kraljić nastupili su prateći vokali - Andrej Babić, Danijela Večerinović, Lino Lacmanović Ćućić i Martina Majerle, a njihovim nastupom, Hrvatska se, nakon dvije godine, vratila u natjecanje za pjesmu Eurovizije. Nina je nastupila u haljini futurističkog izgleda modnoga dizajnera Jurja Zigmana, teškoj 18 kilograma, a na njezinoj izradi peteročlani tim radio je dva i pol tjedna.  

Ususret nastupu u polufinalu Nina Kraljić osvojila je titulu "Miss Eurosonga" koju joj je dodijelio portal ESCKAZ – (Eurovision Song Contest Knowledge A to Z) zbog, kako je istaknuto, "njezine unutarnje i vanjske ljepote". Titulu mistera Eurosonga ponio je pak mađarski predstavnik Freddie. 

nina  | Autor: Pixsell Pixsell

Tvoja reakcija?