Prvi 924 pregleda 21. travnja 2020.

Ikea otkrila recept za svoje čuvene mesne okruglice

whatcanieat/instagram

Nećete vjerovati, ali Ikea je objavila recept za svoje čuvene mesne okruglice! Recept su objavili na papiru koji izgleda kao onaj papir na kojem se tiskaju upute za slaganje namještaja. Cool, zar ne?

Švedska robna kuća Ikea privremeno je zatvorila svoje poslovnice diljem svijeta zbog pandemije korona virusa. No, osim po namještaju, njihove su robne kuće poznate i po restoranima koje ljudi obožavaju.

Kako bi se odmorili od šopingiranja, mnogi se zaustave u Ikeinom restoranu kako bi probali njihov najpoznatiji specijalitet; slasne mesne okruglice. Upravo te mesne okruglice mnogima nedostaju, a da bi im olakšali karantenu, Ikea je odlučila podijeliti recept sa svima, javlja Miss7. Evo kako se pripremaju i što vam sve treba!

Sastojci za 4 osobe:

Za okruglice:

500 g mljevene junetine

250 g mljevene svinjetine

1 glavica luka, sitno nasjeckanog

1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan

100 g krušnih mrvica

1 jaje

5 žlica punomasnog mlijeka

sol i papar

Za umak:

Malo ulja

40 g maslaca

40 g glatkog brašna

150 ml povrtnog temeljca

150 ml goveđeg temeljca

150 ml punomasnog vrhnja (više od 40% m.m.)

2 žličice soja umaka

1 žličica senfa

Postupak:

1. Spoji obje vrste mesa i promiješaj prstima da ne bude nikakvih grudica. Dodaj nasjeckani luk, češnjak, krušne mrvice i jaje i dalje miješaj. Dodaj mlijeko i velikodušno začini solju i paprom.

2. Oblikuj smjesu u male okruglice. Stavi ih na čisti tanjur, pokrij i ostavi da stoje u hladnjaku dva sata (to će pomoći da zadrže oblik tijekom pečenja).

3. U tavi zagrij ulje na srednje jakoj vatri. Kad je vruće, nježno dodaj mesne okruglice i peci dok ne postanu smeđe sa svih strana. 

4. Kad su gotove, premjesti ih u posudu s poklopcem koja smije u pećnicu. Pećnicu namjesti na temperaturu 180ºC (ili 160ºC s ventilatorom) i peci još 30 minuta. 

5. Za umak u tavi otopi maslac, dodaj brašno i miješaj dvije minute. Dodaj povrtni i goveđi temeljac i nastavi miješati. Dodaj vrhnje, soja umak i senf. Neka sve lagano krčka dok se umak ne zgusne.

6. Posluži s krumpirima prema vlastitoj želji, pireom ili kuhanim krumpirom. 

Danas je idealan dan za isprobavanje novog recepta. Pripremite si okruglice i uživajte!

 

U srijedu pogledaj prvu epizodu novog serijala 'Trend je frend' powered by A1!

 | Autor:

Tvoja reakcija?