Prvi 1176 pregleda 03. veljače 2022.

Ima deset godina i tri tvrtke: "Uskoro može i u penziju!"

pixiecurtis/instagram

Pixie Curtis, desetogodišnja djevojčica iz Australije, već sada se ne mora brinuti za svoju financijsku budućnost jer joj njene tri tvrtke koje posjeduje donose milijunske prihode

Iako tek ide u osnovnu školu, desetogodišnja djevojčica Pixie Curtis iz Australije već je uspješna poduzetnica i ostvaruje milijunske prihode. Naime, Pixie je vlasnica tvrtke Pixie's Fidgets koju je otvorila sa svojom mamom, PR savjetnicom, Roxy Jacenko, a njena tvrtka se bavi prodajom igračaka, piše 24sata

Mama i kći posao s igračkama službeno su pokrenule u svibnju, a u prvih 48 sati njihove šarene igračke koje iskaču bile su potpuno rasprodane. Već u prvom mjesecu nakon otvaranja, preko računa tvrtke je prošlo 200.000 australskih dolara (gotovo milijun kuna).

Uz igračke, Pixiena mama kreirala je brend dodataka za kosu pod nazivom Pixie's Bows. Obje tvrtke dio su Pixie’s Pixs online trgovine, koja je njezin 'treći biznis', a gdje prodaje dječje igračke, odjeću i druge potrepštine koje odobrava upravo ona sama.

Roxy kaže kako je sve to napravila kako bi njezina kći mogla u mirovinu sa 15 godina, ako to poželi. No, napomenula je da je to malo vjerojatno, jer 'Pixie u sebi ima jak poduzetnički nagon'.

"Ono što mi je najuzbudljivije je taj poduzetnički duh koji posjeduje u tako mladoj dobi. Ja ga nikad nisam imala, iako sam znala da moram i želim uspjeti u životu. Kada sam imala 14 godina, dobila sam posao u jednom lancu brze prehrane, jer su se takvi poslovi radili u moje vrijeme", ispričala je Pixiena mama Roxy.

Pixie itekako uživa u svom bogatstvu pa je nedavno na Instagramu pokazala nove štikle, što je pomalo šokiralo one koji ju prate jer smatraju kako je ipak premlada za to. Pokazala je i blještave akrilne nokte, kao i luksuzne automobile koje joj je mama kupila i platila više od 1,7 milijuna kuna - 'jer želi da joj djeca budu sigurna na cesti'. 

"Za mene je od najveće važnosti da i ona i njezin brat Hunter sigurno putuju cestama pa sam joj kupila auto. Očito je da ga ne vozi ona, nego se vozi u njemu kao i njezin brat, u školu i iz škole i na bilo kakve druge aktivnosti", rekla je mama Roxy.

Čini se kako Pixie stvarno uživa u onome što radi i totalno živi život!

 

 | Autor:

POGLEDAJTE JEDNU EPIZODU 'TEINIH DNEVNIKA':

Tvoja reakcija?