Ako vam se jede nešto slatko i ovaj vam vikend zvuči kao vikend za cheesecake, onda imamo nešto za vas! Super brzi recept za cheesecake s višnjama koji se ne peče. Mljac. Evo što vam treba
Sastojci za koru:
- 170 grama mrvljenih keksića po želji
- 40 grama rastopljenog maslaca
- 40 grama šećera
Sastojci za kremu:
- 200 grama krem sira
- 140 grama šećera u prahu
- žličica ekstrakta vanilije
- 140 grama vrhnja za šlag
- jedan kompot od višanja
Priprema:
1. Mrvljene kekse pomiješajte s otopljenim maslacem i šećerom te utisnite u okrugli kalup za torte. Ostavite u hladnjaku dok pripremate kremu.
2. Mikserom izmiksajte krem sir, šećer u prahu i vanilin ekstrakt dok ne dobijete glatku i kompaktnu smjesu.
3. U posebnoj posudi izmiksajte vrhnje u čvrsti šlag te pjenasto umutite s kremom od sira.
4. Gotovu kremu od sira premažite preko pripremljene kore. Ostavite u hladnjaku 2-3 sata da se stisne.
5. Kompot od višanja kuhajte na laganoj vatri i dodajte škrobno brašno ili gustin kako biste dobili gustu 'smjesu'. Kad se rashladi, stavite smjesu od višanja preko sira i ostavite još malo u hladnjaku.
6. Poslužite ovaj osvježavajući cheesecake i uživajte!
Originalni recept pronađite na All Recipes!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.