Prvi 2606 pregleda 05. lipnja 2022.

Imamo jednostavan recept za cheesecake od jagode

reuters/pixsell/CANVA

Sezona jagoda već se polako bliži kraju pa smatramo kako je od velike važnosti da s vama podijelimo još jedan recept s jagodama kako bi ih uspjeli iskoristiti na najbolji mogući način. Stoga, za vas smo na blogu Kitchen Diaries pronašli recept za neodoljivi cheesecake s jagodama i karamelom kojeg ćete obožavati! Nastavite čitati!

Sastojci:

Za podlogu:

  • 200 g mljevenog keksa
  • 80 ml otopljenog maslaca
  • 50 ml mlijeka

Za kremu od jagoda:

  • 150 g blendanih jagoda
  • Nekoliko kapi ružičaste arome jagode 
  • Želatina u vrećici
  • 2 pune žlice šećera u prahu ili više
  • 200 g mascarponea
  • 200 ml slatkog vrhnja za šlag

Za kremu od karamele:

  • 100 g karamele ili namaza od karamele
  • 200 g mascarponea
  • 200 ml slatkog vrhnja za šlag 

Priprema:

Kalup promjera 20 cm obložite papirom za pečenje pa u njega utisnite smjesu od mljevenog keksa, rastopljenog maslaca i mlijeka. Zatim pripremite kremu od karamele koju ćete napraviti tako što ćete izmiksati mascarpone, dodati mu vrhnje za šlag i karamelu pa sve ponovno izmiksati do željene čvrstoće. 

Dobivenu kremu stavite na podlogu od keksa, ravnomjerno rasporedite i stavite u zamrzivač dok pripremate kremu od jagoda.

Zatim napravite kremu od jagoda tako što ćete izmiksati mascarpone, dodati mu vrhnje za šlag, nekoliko kapi arome jagode i blendane jagode pa ponovno sve izmiksati do željene čvrstoće. 

Želatinu pripremite prema uputama s vrećice i pomiješajte ju sa šećerom u prahu pa dodajte smjesi od mascarponea. Sve ponovno miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Dobivenu kremu prelijte preko kreme od karamele, poravnajte i dobro ohladite. Najbolje bi bilo ostaviti tortu u hladnjaku preko noći. 

Kada se torta dobro ohladila, ukrasite ju po želji i poslužite.

Uživajte u ovom osvježavajućem desertu!

 

Tvoja reakcija?