Sezona jagoda već se polako bliži kraju pa smatramo kako je od velike važnosti da s vama podijelimo još jedan recept s jagodama kako bi ih uspjeli iskoristiti na najbolji mogući način. Stoga, za vas smo na blogu Kitchen Diaries pronašli recept za neodoljivi cheesecake s jagodama i karamelom kojeg ćete obožavati! Nastavite čitati!
Sastojci:
Za podlogu:
- 200 g mljevenog keksa
- 80 ml otopljenog maslaca
- 50 ml mlijeka
Za kremu od jagoda:
- 150 g blendanih jagoda
- Nekoliko kapi ružičaste arome jagode
- Želatina u vrećici
- 2 pune žlice šećera u prahu ili više
- 200 g mascarponea
- 200 ml slatkog vrhnja za šlag
Za kremu od karamele:
- 100 g karamele ili namaza od karamele
- 200 g mascarponea
- 200 ml slatkog vrhnja za šlag
Priprema:
Kalup promjera 20 cm obložite papirom za pečenje pa u njega utisnite smjesu od mljevenog keksa, rastopljenog maslaca i mlijeka. Zatim pripremite kremu od karamele koju ćete napraviti tako što ćete izmiksati mascarpone, dodati mu vrhnje za šlag i karamelu pa sve ponovno izmiksati do željene čvrstoće.
Dobivenu kremu stavite na podlogu od keksa, ravnomjerno rasporedite i stavite u zamrzivač dok pripremate kremu od jagoda.
Zatim napravite kremu od jagoda tako što ćete izmiksati mascarpone, dodati mu vrhnje za šlag, nekoliko kapi arome jagode i blendane jagode pa ponovno sve izmiksati do željene čvrstoće.
Želatinu pripremite prema uputama s vrećice i pomiješajte ju sa šećerom u prahu pa dodajte smjesi od mascarponea. Sve ponovno miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Dobivenu kremu prelijte preko kreme od karamele, poravnajte i dobro ohladite. Najbolje bi bilo ostaviti tortu u hladnjaku preko noći.
Kada se torta dobro ohladila, ukrasite ju po želji i poslužite.
Uživajte u ovom osvježavajućem desertu!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.